Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Gonic-obuka
lovacpd:
--- Citat: Tome27 - 22. 10. 2008. 17:30:40 ---Koliko ste najvduže čekali psa da krene gonit? Imam oštrodlakog istarca, star je godinu i tri mjeseca, samo mi je par puta gonio zeca ali kratko, a svaki put na polju nađe trg i onda se vrti tuda ko lu ali nikako da odmrsi kud je zec zbrisao, to mi je prvi lovački pas pa me zanima koliko dugo da ga čekam?
--- Kraj citata ---
Ako ima problem sa odmrsivanjem traga, nemoj ga izvoditi ujutro kad ima mnostvo traga na livadi....radije ga pustaj malo pred noc, malo je traga i lakse mu je pa poslije kad to dobro bude radio onda ujutro u polje
KOBI:
I ja mislim da ti je bolje pred noc jos ako popodne padne malo kise pa zrak ne bude previse suh.
poslije ne bi trebao imati problema
KOBI:
--- Citat: lovacpd - 22. 10. 2008. 20:02:44 ---
--- Citat: Tome27 - 22. 10. 2008. 17:30:40 ---Koliko ste najvduže čekali psa da krene gonit? Imam oštrodlakog istarca, star je godinu i tri mjeseca, samo mi je par puta gonio zeca ali kratko, a svaki put na polju nađe trg i onda se vrti tuda ko lu ali nikako da odmrsi kud je zec zbrisao, to mi je prvi lovački pas pa me zanima koliko dugo da ga čekam?
--- Kraj citata ---
Ako ima problem sa odmrsivanjem traga, nemoj ga izvoditi ujutro kad ima mnostvo traga na livadi....radije ga pustaj malo pred noc, malo je traga i lakse mu je pa poslije kad to dobro bude radio onda ujutro u polje
--- Kraj citata ---
d4
Nosler:
Za obuku gonica je potreban ruksak sa termosicom kafe i dosta dobrih kobasica ili sendvica i mnoooooogo strpljenja.
Ja iskljucivo lovim zeca sa gonicima i treniram ih jednostavno.
Prvo poslusnost i dolazak na pistaljku a onda..kad vidim da je sazreo za trening izlazak na teren.
Sami...pas,ja i ruksak... Onda pustim psa i sjednem na stolicu i cekam....i mezim kad ogladnim...i cekam...
Ako ne upali ovaj trening prvog puta...ja ga ponavljam...dok pas ne pocne tjerati.
Iz ovog dobijem par stvari...pas osjeca sigurnost da ce me naci na istom mjestu gdje sam ga i pustio,sam se uci da ide od mene i trazi i nista ga ne forsiram...kad krene krene!
Ja sa gonicima iskljucivo lovim zeca i ova taktika mi se pokazala dobrom.
lucky:
--- Kraj citata ---
Mislim da će ti svakako dobro doći iskustva onih koji su do sada odgojili dosta goniča ali isto tako mislim da ti niti jedan od savjeta koje dobiješ neće biti generalno pravilo na osnovu kojeg ćeš odgojiti goniča kojim ćeš biti zadovoljan u svakom pogledu. Ljudi su kao najinteligentnija bića na zemlji pa vidi kakvih nas sve ima, e sada kada vidiš koliko različitih goniča kod nas ima, pa onda od roditelja loših, dobrih, boljih,..., različitih terena, sa manje ili više divljači, a tek koliko je nas pametnjakovića koji pokušavamo odgojiti psa kakvog želimo?
Da skratim, mišljenja sam da sa psom treba raditi i raditi i čekati, bit će tu dosta ljutnje, razočaranja ali to je naprosto normalno za nas koji želimo odgojiti i loviti sa goničima, ne odustaj ako nisi siguran da je trud uzaludan, a tek kad nakon puuno uloženog truda, razočaranja, vidiš da je pas krenuo, eh.... to je uživanje u uloženom trudu...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju