Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Gonic-obuka

<< < (14/61) > >>

panj:
Sve ovo što ste naveli stoji. Ali ako je ovo jedini pas dotičnog gospodina ovo lovnu sezonu lovi bez pravog psa. Ako nebi počeo goniti do 3 mjeseca sljedeće godine, ja bih nabavio štene da se osiguram koliko toliko za sljedeću godinu a njemu dao još koji mjesec da se dokaže. Jer koliko se kod nekad trudili pas ne proradi i propadnu dvije ili više godina lova bez pravog psa a to nije ugudno.

lovacpd:

--- Citat: panj - 23. 10. 2008. 00:19:17 ---Sve ovo što ste naveli stoji. Ali ako je ovo jedini pas dotičnog gospodina ovo lovnu sezonu lovi bez pravog psa. Ako nebi počeo goniti do 3 mjeseca sljedeće godine, ja bih nabavio štene da se osiguram koliko toliko za sljedeću godinu a njemu dao još koji mjesec da se dokaže. Jer koliko se kod nekad trudili pas ne proradi i propadnu dvije ili više godina lova bez pravog psa a to nije ugudno.

--- Kraj citata ---
Ne znam kakva su vasa razmisljanja oko ovoga, ali uzeti stene gonica na proljece i ocekivati do jeseni da taj pas radi i lovi je malo previse, gonicu treba vremena za obuku.... i to bar 2 godine njegove starosti i tek onda mozete da ocekujete od njega da moze da ide u lov!
Ali njegove osobine su vidljive vec u starosti oko godinu dana

lucky:

--- Citat: panj - 23. 10. 2008. 00:19:17 ---Sve ovo što ste naveli stoji. Ali ako je ovo jedini pas dotičnog gospodina ovo lovnu sezonu lovi bez pravog psa. Ako nebi počeo goniti do 3 mjeseca sljedeće godine, ja bih nabavio štene da se osiguram koliko toliko za sljedeću godinu a njemu dao još koji mjesec da se dokaže. Jer koliko se kod nekad trudili pas ne proradi i propadnu dvije ili više godina lova bez pravog psa a to nije ugudno.

--- Kraj citata ---
Mogu potvrditi vlastitim iskustvom zato sada uvijek imam barem dva psa ali ako se odlučiš za novo štene, treba proći ponovno godina dana a još uvijek neznaš hoće li biti šta od njega, zato sam za pružiti priliku jer jedan pas kreće sa 7-8 mjeseci a drugi se ponaša kao štene sa godinu ipol  

dean:

--- Citat: Tome27 - 22. 10. 2008. 17:30:40 ---Koliko ste najvduže čekali psa da krene gonit? Imam oštrodlakog istarca, star je godinu i tri mjeseca, samo mi je par puta gonio zeca ali kratko, a svaki put na polju nađe trg i onda se vrti tuda ko lu ali nikako da odmrsi kud je zec zbrisao, to mi je prvi lovački pas pa me zanima koliko dugo da ga čekam?

--- Kraj citata ---
Fali mu nosa,zato ne može otpetljat trag!

lovacpd:

--- Citat: dean - 23. 10. 2008. 11:57:27 ---[Fali mu nosa,zato ne može otpetljat trag!

--- Kraj citata ---
Moguce, ali sve mi se cini da je problem  nastao u obuci...dovodjenjem mladog psa na mnostvo traga, i tu se svaki mladi pas gubi....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju