Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

KAD POCINJE FERMA KOD BRETONCA

<< < (5/7) > >>

Nermin:
Štene je očišćeno prije 20 dana kad sam bio kod veterinara. On kaže dok je zdravo i trče sve OK a kuja je hiperaktivna (ma izludi čovjek ) kad se pusti iz boksa (puštam 3 x dnevno po sat ) hoće na glavu se popet, isprlja uništi baštu sve živo, juče pregrizla vinovu lozu u dvorištu trogodišnju. Rastu zubi a dajem joj one kosti za pse. Takođe preporika veterrinara su i vitamini koje dajem, neke njemačke.
Tomislave mislim da si sretan što pas hoće u vodu a u dublju će ići, štene je još i to su "dječije bolesti". Kad sazreli još biće sigurnija u sebe i to je OK.

nazime:

--- Citat: Tomislav13 - 24. 09. 2008. 17:16:48 ---Evo me sad opet kad je bretonac star osam ipol mj,i moram reci da me nikad nitko nije tolko razljutio ni razveselio kao on,moram napomenut da ga ni u najvecem bijesu nisam udario! A vec sad mi svu dobrotu peterostruko vraca,poslusnost mu je na maksimumu,a kad markira stoji nepomicno koliko god treba,cak mogu i setati ispred njega,markira na odprilike 12 metara s cim sam i vise nego zadovoljan! Sve je to super al ima i jednu manu,obozava vodu ali boji se plivati,sve je super dok osjeti tlo pod nogama al dalje ni makac,neznam kako da ga pridobijem da zapliva pa ak netko ima iskustva bio bi zahvalan da mi pomogne! napominjem da ga nikad nisam gurao u vodu!!!

--- Kraj citata ---

Probaj ići s nekim ko ima psa i koji hoće u duboku vodu. Možda se malo oslobodi u igri pa krene. Ili nabavi patku podreži krila, sveži na špagu i pusti je u vodu.

HuntR:
sto se tice ulaska u vodu za lovackog kera je vazan razlog ulaska siguran sam da ce za ranjenom divljaci uci tako da fora sa patkom ce sigurno da proradi.a sto se tice psa koji ne moze da se ugoji
to je bar lako kod bretonca davaj mu cesce masnije obroke, ja savetujem svinjske kozure i govedja pluca i skembe skuvas u vecoj serpi i ostavis da se stegne pa iseces na kockice tako da mozes da u kesama stavis u zamrzivac i svaki dan izvadis po kesicu pa kad se otkravi dodas onome cime vec hranis.kontam da ces do toga doci kod lokalnog kasapina za razumnu cenu.ja licno izbegavam da keru dajem grkljane i slezinu jer su to zlezde pa hoce da dodje do proliva.

Nermin:
Hvala na savjetu to ću da probam, već sam davao meso iz konzerve za štence i odrasle i slabo da hoće, dva tri zalogaja i gotovo. Tako dan - dva pa jedan dan jede  :hundtrinkend: pravo i opet dijeta. Kad bi ja tako mogao bilo bi pravo. dr.i

STARI AVDZIJA:

--- Citat: Sejfo - 27. 05. 2008. 22:45:12 ---Pozdrav!
Ja imam bos.baraka aj što ne "ferma" ptice on ne ferma ni mene niti bilo koga traži samo da se igra.
Šta uvažene kolege misle o tome?

--- Kraj citata ---
Stavi soli na rep zecu ufati ga i nek se onda barak izigra,možda se i sjarane.
A sad ozbiljno:odnešen je vrlo rano iz legla da ga nebi lapio ko drugi vjerovatnu i preskočio tu socijalizaciju.Igra može da se iskoristi u pozitivne svrhe samo treba obučavati psa i lagano ga stavljati"na muke" jer je očigledno i razmažen.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju