Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
KAD POCINJE FERMA KOD BRETONCA
MP153:
Imam dva bretona ( M+Ž) i mogu reći da osim spolnih nagona, temperamenti, navike i ponašanje općenito je sasvim isto.
Glavne karakteristike su da su tvrdoglavi u lovu, čak nekad imam osjećaj da neke stvari rade i namjerno.
Pored toga su jako, jako temperamentni i za razliku od drugih ptičara, sudeći po pasima od kolega, treba im bar 3-4 godine da se umire i počnu raditi u lovu prema željama lovca.
Inače ne vjerujem da ću ikada mijenjati pasminu, mada sam imao prije i neke druge pasmine ptičara jer su mi toliko "legli" kako u lovu tako i kod kuće, posebno jer su pažljivi sa malom djecom, jednostavni u svemu i uvijek čisti,...
Dok su mladi praktički su nezaustavljivi, slažem se sa mišljenjima da ih ne treba forsirati ali držim da ih treba uvijek lagano usmjeravati i NIKAKO im ne dopustiti da vode glavnu riječ a u čemu su oni dosta skloni.
Nakon godinu i pol pa nadalje se može primijetiti kako iz dana u dan postaju smireniji i tu nevijerovatnu energiju više ne razbacivaju bez veze.
Eto toliko ukratko,...
Pozdrav
Tomislav13:
Hvala na odgovorima! :smil4226ce1d491b5:
Nermin:
Praktična vježba: Na štap za pecanje pričvrstio sam 3-4 krila od prepelice i igra. Štene staje u marku po minut dvije i kreće pokušava da uhvati. Slike su od prije 20 dana. Danas je pala prva marka na fazana d4, ma zadovoljstvo je vidjet. Kuju mi je uzgojivač na drugom forumu ocijenio od 1-10 sa 2 (loše sječen rep, depigmentacija nosa, netipiča glava) ali za lov obećeva puno. Uvukla mi se pod kožu i s obzirom da mi je prvi ptičar pa breton više sam nego zadovoljan. Na slikama štene je staro 5 mjeseci i 6 dana i stoji u marki (doduše dječijoj) . Vodio sm je u lov na prepelicu, na pucanj reaguje super, pokazuje interesovanje( kretao sam se sam NE U GRUPI). Mislim da će biti dobra pratilja u lovu. Jedino malo me zbunjuje što slabo jede. Sva je nekako vižljve , mršava. Jede dan dobro pa dva dana vrlo malo. Pratio sam je i vitaminima, meso.... sto čuda ali nikako da joj popravim masu.
Neznam kako da zatvorim img da slike bude vidljive, nevidim nigdje opcije???? ajde možda se vide i ovako
perop:
--- Citat: Nermin - 23. 09. 2008. 21:57:31 --- Jedino malo me zbunjuje što slabo jede. Sva je nekako vižljve , mršava. Jede dan dobro pa dva dana vrlo malo. Pratio sam je i vitaminima, meso.... sto čuda ali nikako da joj popravim masu
--- Kraj citata ---
Odvedi je u veterinara tu može biti više razloga, također kupi tablete za crijevne parazite koji se redovito daju psima ja sam imao sličan problem s poenterom.
Tomislav13:
Evo me sad opet kad je bretonac star osam ipol mj,i moram reci da me nikad nitko nije tolko razljutio ni razveselio kao on,moram napomenut da ga ni u najvecem bijesu nisam udario! A vec sad mi svu dobrotu peterostruko vraca,poslusnost mu je na maksimumu,a kad markira stoji nepomicno koliko god treba,cak mogu i setati ispred njega,markira na odprilike 12 metara s cim sam i vise nego zadovoljan! Sve je to super al ima i jednu manu,obozava vodu ali boji se plivati,sve je super dok osjeti tlo pod nogama al dalje ni makac,neznam kako da ga pridobijem da zapliva pa ak netko ima iskustva bio bi zahvalan da mi pomogne! napominjem da ga nikad nisam gurao u vodu!!!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju