Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Krvni trag u praksi

<< < (30/82) > >>

KOBI:

--- Citat: REDZO - 15. 01. 2009. 21:18:10 ---1)traži logiku u činjenici da dolazi do raspadanja organskih materija i da pas slijedi "miris bolesti"
2)to što psi prate "vruće"je obićno trag vlečke  sa krvi ili npr.vožena divljač(svinja)taze pa pas prati ali to nije samo krvni trag

--- Kraj citata ---

Hvala na odg. ovaj pod broj jedan me zanimao a ovaj pod dva ce mi dobro doci ako ranim a neko drugi nadje i ukrade tj. odvuce pa da ga mogu pratit al onda za njim ostane i trag u listu,snijegu,blatu  rol
Izvini na dozi humora morao sam se malo nasalit.
al uglavnom shvatio sam poentu.
krv se usmrdi i pas zapravo prati "smrad" krvi a ne miris
zivio  zagi

Lazar:
bio sam nesto o tome poceo ovdje http://forum.lovac.info/index.php?topic=541.30  pisat pa sam dobio po usima i presto, al mi je drago da sad neko pise o tome ko se u to i razumije

KOBI:
Ne znam zasto su te klepali po usima jer tema je jako interesantna i moze se o njoj pisati u nedogled.
Ja kao sto sam i naveo nisam imao prilike tragati za starim tragom jer ono sto ne nadjem jedan dan vise i ne trazim.
Sad ici za nekim krvnim tragom starim 10-20 dana po meni i nije lak posao a jos ako je poslije toga padala kisa,smrzavalo,odmrzavalo,napadao list,snijeg preko istoga vjerujem da je to propao slucaj i za najboljeg krvoslijednika.
Moja je praksa traziti sto prije jer pas ne ide samo za tragom krvi nego i za mirisnim tragom divljaci a nije mi se desilo da poslije pucanja ne nadjem divljac.
Al opet,bezbroj situacija se moze desiti u lovu pa za mene vrijedi ona "snalazi se kako znas".

nostromo:
Pitam jer se do sada dva puta dogodilo da mi se kuja "zaljepi" na dosta star krvni trag pa me zanima jer ne znam kako to da protumacim.
Moja kuca je na samoj granici lovista i to onog dijela koje je godinama bilo zatvoreno i kad se ove godine otvorilo svi su lovci tu pohrlili. Uglavnom kako je to u neposrednoj blizini i ja znam sve te lovce znam i tocnu poziciju di, ko i sta je odstrjelija.

Tako sam jednom naisa s kujom na trag krvi na kamenu star 5 dana, i pokazala je zanimanje.

Danas popodne sa kolegom odemo pogledati poziciju na kojoj je lovac odstrjelio zeca al mom kolegi je to nekako sumljivo jer je lokva krvi bila uistinu golema za tako malu zivotinju. I mi dodjemo tamo i za nama moja kuja i poludi na poziciji. A zec je tu odstrjeljen pa ima sigurno 15 dana(12ili19tocnije). To mi nikakonije bilo jasno jer inace nije bas wunderkid sta se tice nosa, normalan je prosjecni pas.

Malo mi je ipak jasnije da je to moguce jer je zadnjih 15-20 dana zemlja zaledjena i popustila je tek sinoc kad je pocelapadati kisa. Teorija o ocuvanju krvi je vrlo logicna i moguca, jer zemlja je zadnjih dana bila ko frizider.
Poceja sam sam sebi odgovarati na postove na temelju znanja usisanog na forumu. Vrime mi je za ici leci uf

STARI AVDZIJA:
Ima dosta o.t. i odstupanja od teme.Pronalaženje divljači po krvnog tragu u principu je pronalaženje već mrtve divljači ili divljaći koja je pala i na izmaku snaga.Ranjena divljač se odmah ne prati(izuzetak može biti srneća ili niska divljač)koja nije potencijalna opasnot ni za lovca ni za psa.Nema žurbe,samo dobro obučen pas koji preferira rad na tragu krvi.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju