Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Krvni trag u praksi
Tava:
Krvavi trag definitivno uz pse specijalce (Bavarac i Hanover) može raditi poveća grupa pasa. Bitno je reći da tu i nije presudna pasmina. Bitno je da kad je pas još praktički štene se utvrdi da mu je njuh natprosječno dobar. Takvi psi se mogu obučiti za krvavi trag. Truda i strpljenja treba jako puno, jer krvosljednici daju prave rezultate tek nakon tri godine starosti. No kad se obuče onda su pravo zadovoljstvo za svog vlasnika. Zato jesu toliko skupi. Slovenci su u radu sa krvosljednicima otišli najdalje i mislim da trebaju biti uzor kako se radi sa tim psima.
Pozdrav
antoniog:
Ja bih svoju NKPtičarku u trečoj godini pokušo odradit krvni trag .
Dali če pokazat rezultat vidječemo u slijedečih mjesec dana .
.50AE:
Sada će zvučati smješno, no čuo sam za pudla izvježbanog za krvni trag i bar po pričama, pas je bio vrhunski. Vlasnik (krivolovac) ga je izvježbao za krvni trag jer nikome nije sumnjivo kada ide u gljive sa pudlom na povodcu.
Vjerujem da bi priča mogla biti istinita i da svi psi imaju sve potrebne preduvjete za krvni trag, samo treba sa njima raditi, raditi i još raditi.
nazime:
--- Citat: .50AE - 27. 10. 2009. 14:27:44 ---Sada će zvučati smješno, no čuo sam za pudla izvježbanog za krvni trag i bar po pričama, pas je bio vrhunski. Vlasnik (krivolovac) ga je izvježbao za krvni trag jer nikome nije sumnjivo kada ide u gljive sa pudlom na povodcu.
Vjerujem da bi priča mogla biti istinita i da svi psi imaju sve potrebne preduvjete za krvni trag, samo treba sa njima raditi, raditi i još raditi.
--- Kraj citata ---
Zašto bi to bilo čudno? Što pas zna jel on lovački pas ili paradni, znao ono čemu ga naućiš.
File:
Po nekakvim ispitivanjima border koli je najpametnji a pudla drugi najpametniji pas na svitu...
Često šetam u zagrebu na jednoj lokaciji di ima dosta zeca i od prijatelja pas (australski ovčar) ga podigne lavežom prati i po svježem tragu kuda je proša zec zabije glavu u pod i promjeni karakter 100 %
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju