Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Krvni trag u praksi

<< < (52/82) > >>

Nosler:
80m,kal 30-06,pogodak nije za pohvalu,pogresno procjenio mjesto na kojem je stajao,ostavio ga sat da se smiri,nasla ga terijerka nakon 100m....i gdje ce on poslije sat vremena?! happi
Nekad mislim decki da vi samo teoretisete.... hao hao

Goran:
Evo jedan mali dodatak ovoj temi!
Pozitivan pogodak mladog vepra sa nekih 90 m.
Trag 1 na mjestu gdje je pogodjen i pao da bi se onda ustao i pobjegao kroz travu.
Trag 2 nakon 50 m bijega
Trag 3 nakon 70 m bijega
Trag 4 mjesto gdje je pronadjen nekih 80 m od mjesta gdje je pogodjen. Pronasao ga mladi NLT.

scaut:
Vidim da se opet krenulo u pravom smjeru pa ču se uklučiti u razgovor.
Ovaj forum shvatio sam kao jednu vrstu druženja a ujedno i pomoč mladim lovcima koji se odluče za rad sa psima na krvnom tragu.Smatram da baš i nisu mogli previše naučit od nas.Osim naravno od g."Tave" koji je od nas svih naj ispravnije diskutirao.Mene osobno zanimaju vaša iskustva u potragama,a vjerujem i buduče vodiče pasa.Ne mogu a da se ne osvrnem na komentar kolege Lazara smatram da se krivo izrazio kad je spominjao onaj lanac.A htio bi se nadovezat na temu tako da nekim mladim lovcima ne uništimo moral.Na jednoj od prvih utakmica u radu na krvnom tragu u ljepoj našoj prvi je bio oštrodlaki jazo.

scaut:
E smatram da je to to.
Čestitam Nosler.

Nosler:
Imam jos par primjera koji su se desili kroz sve godine lova i samo jednom kad nismo uspjeli tj.pokazalo se da je rana vjerovatno povrsnog karaktera u predjelu spica grudi.
Meni je najvaznije da se postupi pametno neposredno poslije pucanja.
Mozda je nekom cudno,ali ja volim kad se saceka bar 15-20 min prije nego sto se uopste krene na mjesto nastrela...to ja upraznjavam u svakom slucaju.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju