Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Krvni trag u praksi

<< < (54/82) > >>

Schultz and Larsen:
A zoki, zoki, vas dva ::)

Tava:
Moje je zlatno pravilo koje sam naučio od starijih lovaca da niti jednoj divljači koja je pala ne prilazim već da zapalim cigaretu, a kada dovršim mogu mirno ići vidjeti što sam učinio. Ako se divljač tada digne, označim vidljivi trag i po psa. To je to.

Pozdrav

PS

Lazo, pa i po konstituciji je sličniji konju nego kravi  hao hao

josip89:
to su i mene učili
makar ih znam par koji imaju još bolji način poslje kojeg nijedna divljač se ne diže i ne bježi
a oni odma poduplavaju i problem rješen

scaut:
Da to tako radimo mi ali nažalost ne i velika večina drugih lovaca što je žalosno.Desilo mi se puno puta da me zovu u potragu tek kad skuže da nemaju šanse pronači divljač, a prije toga su pretražili "pola lovišta" naravno sa svojim psima.Mislim da znate o čemu pričam nije moguče da se niste susretali s tim.Što se tiče ne izbacivanja krvi prilikom pogotka dešava se bez obzira na dobar pogodak to je zbog stanja šoka divljači.Divljč nakon pogotka ne mora ni past bez obzira što je pogodak u redu.Eto pucao sam na jelena na nekih 80 do 100m bio mi je okrenut prsima nije pao samo je odskočio ni kapi krvi samo nešto dlake u potragu sam krenuo drugi dan zbog mraka.Našao sam ga nakon 200m polomljen grudni koš s rupom ko stisnuta šaka.
Dobra kob.

Nosler:
Jedan od mojih prijatelja je isto gledao mjesto nastrela njegovog jelena i bio ubjedjen da je promasio....ali mom psu su bile jako interesantne njegove cizme..... happi
Malo poslije tog smo jelena nasli i nastupilo je  sauf
Prva kap krvi koju sam vidjeo je bila nekih 100m od mjesta pucanja a zrno je proslokoso kroz tijelo i stalo u butu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju