Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Krvni trag u praksi
Nosler:
--- Citat: ivica - 19. 05. 2015. 15:55:34 ---Što je ljepše nego kad dođeš a divljač još živa adrenalina kao u prići i kod lovca i kod psa.To je car pogonskog lova i u ovom slučaju krvnoga traga sa živom divljači na kraju. u ovom slučaju lovac može postati lovina ako je neoprezan.
--- Kraj citata ---
Meni je ljepse kad je malo mrtva...manje posla za mene a psu svejedno.
Lazar:
--- Citat: ivica - 19. 05. 2015. 15:55:34 ---Što je ljepše nego kad dođeš a divljač još živa adrenalina kao u prići i kod lovca i kod psa.To je car pogonskog lova i u ovom slučaju krvnoga traga sa živom divljači na kraju. u ovom slučaju lovac može postati lovina ako je neoprezan.
--- Kraj citata ---
:pferd:
tomo6:
Meni je isto malo ljepse da je divljac malo mrtva fre. Inace u pravilu na krvni trag se neide odmah nego nakon nekog vremena, a to vrijeme bi trebalo bit dovoljno da divljac zalegne i iskrvari. A kad je pogon i divljac je ranjena to bi po nekoj logici trebali psi gonici gonit a ne pustit nakon pucnja i onsa oni odrade posao
grom:
Nisam imao problema po tom pitanju nikad, uglavnom pasi odrade dobro. Uvijek prilazim lavežu oprezno iako već po tome otprilike znam što je. Jedan je lavež kad je svinja mrtva, drugi kada se brani od pasa. Uglavnom, cijev naprijed i polako. I malo okolo ako treba. Hvala Bogu, ima kamena i visine koliko hoćeš pa se namjestim i završim ako treba. Nikad nismo izgubili smrtno pogođenu divljač, ako je lakše ranjavanje i svinjče se izvalja u kakvom blatu pa ode bez kapi krvi, ne može se tu puno. I to je lov.
mrki:
I bez krvi se nađe ranjena divljač, samo ju treba tražit a ne gonit.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju