Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Krvni trag u praksi
Nosler:
Meni je puno draze kad na pocetku nema krvi a onda ga bude sve vise nego da je obratno. 15min cekanja pa onda kraca potraga bez puno buke. Ako nije nadjeno onda je "zajebato bato"...jos vise cekanja... pa onda polako napred.
Na svu srecu je druga opcija rijetka kod ljudi sa kojim lovim.
grom:
--- Citat: mrki - 19. 05. 2015. 20:04:21 ---I bez krvi se nađe ranjena divljač, samo ju treba tražit a ne gonit.
--- Kraj citata ---
Zavisi od terena puno, nekad ode u pm i izgubiš trag kao da nije ni postojao. Kod nas kad je suho ne vidi se ništa, još ako je više svinja i pasi odu par km jbg.
mrki:
Eto vidiš tu se onda vidi razlika između pravog krvosljednika i goniča koji ponekad odradi krvni trag, zato ja svog goniča nisam puštao u pogone nego sam ga specijalizirao za krvni trag i isplatilo se, sad ima 11 godina i još je sposoban bez greške odradit bilo koji trag, samo ga ne puštam sa povodca na ranjene svinje jer nije tako okretan više. A da si je ispunio dušu kao gonič sam ga pustio da goni :smil4226ce1d491b5: lisicu i zeca ako sam ih sreo u lovu.
tomo6:
Slazem se da treba trazit. A ne gonit. Ali imao sam priliku ic nakrvni trag svinje a nisam znao di je pogodzena, i tako ja i malac idemo po krvnom tragu a on ljepo ispred nas se mice i tak "nekoliko "kilometara dok ja nisam crknuo ii odustao. Pustili oni gonice di sam ja stao a frajer trci ko da i nije ranjen pa ti odi na takav trag ima da ti muda dodzu do poda a on ode uf
grom:
Jedno ja kada se puca sa čeke i traži određena jedinka. Znaš kuda se kreće, odakle dolazi itd. U pogonskom lovu je druga priča, još kad iskaču ko miševi nema tu kraja. Nama divljač ide iz jedne županije u drugu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju