Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Odjeća
Kamuflažna oprema. Da ili ne?
medo:
--- Citat: Max011 - 04. 02. 2008. 10:04:46 ---Vojne kamuflažne uniforme su bile lako dostupne zbog nesretnih vremena u kojima živesmo. Obzirom da i materijalni momenat beše tužan (blag opis) u lovištima se moglo videti sve i svašta. Kako je protok vremena neumitan a standard raste nadam se da će namenska lovačka garderoba preovladati.
Što se specijalizovanih lovačkih kamuflažnih odela tiče stvar su ukusa dok su ,,preko bare,, gotovo univerzalan detalj u opremi svih lovaca.
Recimo meni je se desilo da posle posete jednog poznatog lovca(u nekoj čudnoj kamuflažnom odelu i naočarima) iz Novog Beogrda iz bloka 24 lovištu Tamnava neki seljaci su mi se žalili da im se pričinio drekavac,drugi kažu da su im krave u šoku i da daju manje mleka, roditelji su počeli da zaključavaju žensku decu da ih vrag ne odnese... :) :) :) pa vi sad vidite kako da se obučete!
--- Kraj citata ---
Ova ti je dobra ;D ;D ;D
Ja kamuflazno rijetko kad obucem ali stvarno ovisi sto lovim i kako lovim. Zelena boja mi je najdraza i najugodnije se u njoj osijecam ali lovacku sarenu obucem prilikom suljanja ili doceku pataka. Da budem iskren i tad je rijetko obucem jer sa zelenom imam sasvim dovoljn uspijeha.
Max011:
http://www.ribolovci.com/phpbb2022/viewtopic.php?t=1957&postdays=0&postorder=asc&start=90
Evo kako je Steva video ceo hepening!A ovaj maskirani liči malo na Mauzera. ;D ;D ;D
Vanja:
--- Citat: SrndaćVlašić - 04. 02. 2008. 09:30:05 ---Divljači treba dat šansu, a sa kamuflažnom uniformom su te šanse smanjene. Zato kažem ne...
Ko zna lovit,zna i u zelenom. A ima li šta ljepše od lijepo odjevenog lovca. Ne mogu ni zamislit lovački ručak a nas dvadeset u nekim kamuflažnim odjelima..ne bi to bilo to..
--- Kraj citata ---
Dečki, bez uvrede ali to su gluposti. Divljač ne raspoznaje boje, nego vidi crno bijelo, i najviše reagira na pokret. Tako da nije bitno dali mi nosimo kamuflažno ili jednobojno odijelo, nego da je odijelo primjerno lovu. Vojna gardijska odijela su mi užasna u lovu i njima tamo definitivno nije mjesto.
medo:
Divljac sva ne raspoznaje boje ali raspoznaje intenzitet postojecih u okolini tako da kamuflazna pomazu lovcima prilkom suljanja. Cinjenica je da su lovci lukom uspjesniji u kamuflaznoj odjeci.
fazan:
Mišljenja sam da svatko od nas prema svojim afinitetima može nositi maskirnu odjeću samo onda kad lovi sam očekom ili piršom.Za sve ostale vidove lova treba na lovcu biti obilježavajući (reflektirajući) detalj.Čini mi se da zbog svega što nam se dogodilo u protekloj sezoni više nije dostatna obilježavajuća traka na kapi ili šeširu, već da trebamo svi nositi prsluke.
Imao sam prilike vidjeti unatrag dvije - tri godine jednog glupana koji je u lov na štetočine došao u lisičjoj šubari traperskog kroja i čudom se čudio kad ga je lovnik natjerao a tu kapetinu skine s lude glave i posudio mu od jednog kolege obićnu crvenu šiltericu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju