Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća
Prva pomoč
Tihomir:
Da li Vam se koji puta desilo da Vas ubode stršljen,pčela,osa ili nešto slično u lovu,na čeki?
Kako si tada pomoči?
Puno puta smo daleko od ceste ili naselja kada smo u lovu.
Šta napraviti?
Postoji li neka preventiva?
Netko će reči:"Pa ja nisam alergičan!" ,nisam niti ja ili da kažem nisam niti ja BIO. Dok ne u klijeti nije upiknula neka malena pčela/osa...
Do tada su me upiknule hrpu puta i nikad ništa,ali tada je bilo malo drugačije ;D ;D
U roku pol sata hrpa nekih malih otoka,vidi se na slici,hitna,3 injekcije i 0,5l infuzije.
Jbt,kao da mi se ne znam šta desilo, ;D sav sam naotekao, ;D ne baš sav rol
Eto nakon svih uboda u životu,prvi put je tijelo tako reagiralo,alergičan nisam,kažu da je vjerovatno ta osa imala na sebi nešto šta je s njenih otrovom tako reagiralo.....nemam pojma....
shandi:
kad te je prije toga nešto ubolo?zato što ako te jako dugo ne ubode osa ili pčela,može puno agresivnije djelovati nego inače.
RACI:
--- Citat: Tihomir - 20. 11. 2008. 20:35:42 ---Da li Vam se koji puta desilo da Vas ubode stršljen,pčela,osa ili nešto slično u lovu,na čeki?
Kako si tada pomoči?
Puno puta smo daleko od ceste ili naselja kada smo u lovu.
Šta napraviti?
Postoji li neka preventiva?
Netko će reči:"Pa ja nisam alergičan!" ,nisam niti ja ili da kažem nisam niti ja BIO. Dok ne u klijeti nije upiknula neka malena pčela/osa...
Do tada su me upiknule hrpu puta i nikad ništa,ali tada je bilo malo drugačije ;D ;D
U roku pol sata hrpa nekih malih otoka,vidi se na slici,hitna,3 injekcije i 0,5l infuzije.
Jbt,kao da mi se ne znam šta desilo, ;D sav sam naotekao, ;D ne baš sav rol
Eto nakon svih uboda u životu,prvi put je tijelo tako reagiralo,alergičan nisam,kažu da je vjerovatno ta osa imala na sebi nešto šta je s njenih otrovom tako reagiralo.....nemam pojma....
--- Kraj citata ---
S tim se nemoj saliti, upozori sve s kojima lovis da si alergican na ubod ose, jer svaki iduci put reakcija ce biti gora.
Ja sam par godina drzao pcele i bas nakon 3-4 godine, kad sam napravio fin pcelinjak od nekih 10-tak drustava, desilo mi se da me ubola jedna, te sam isto tako zavrsio na Hitnoj. Ne moram reci da sam odmah poklonio i pcele i kosnice samo da ne uginu, jer ih nisam smio vise ni pogledati.
Vec par godina se uspjesno cuvam jer svaki iduci ubod moze biti cak i fatalan, bez brze lijecnicke pomoci.
Za tih par godina pcelarenja, ne trebam pominjati da me je znalo ubosti i po 7-8 komada u roku sat vremena, posebno kad bi vrcao med i nikad nisam imao nekih posljedica, do tog dana kad je sve krenulo naopako.
shandi:
to je točno,alergičean možeš postati godinama kasnije.moj bratić,gromada 120 kila,kad ga ubode osa,počne se gušiti,oticati uglavnom sranje
Tihomir:
nema druge nego da se sada namjerno ubodem pa da vidim jesam li stvarno alergičan ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju