Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća
Prva pomoč
Harry P.:
Raci, ne nabijaj čovjeku "fobije" više se neće usuditi ići nigdje u lov. hao hao hao
Moj ujak je bio preživio nekakovu bolešćurinu i rekli su mu da ukoliko ga ugrize pčela ili osa da bih lako mogao umrijeti. Čovjek je pola života bježao od pčela, osa i svih inih letećih "pikavaca" i onda su ga jednom prilikom ugrizle 2 ose odjednom i ništa mu se nije dogodilo.
Ne kažem da ne postoji mogućnost da je Tihomir postao alergičan na ubode ali postoji mogućnost da se radi o "lažnoj uzbuni".
Tihomir, samo je jedan način da provjeriš dali si alergičan na ubode osa i pčela ;)
KOBI:
Ma najbolje da se ne izlazes mjestima na kojima se ocigledno nalaze pcele,ose, strsljenovi itd.
izbjegavaj koliko mozes a ako te i bocne idi doktoru sto prije...
fly:
Vrlo neugodno iskustvo s supruginim ocem prije sedam osam godina. Ubod strsljena u ruku. Nakon pola sata osip po tijelu i gusenje. Bili smo na hitnoj za petnaestak minuta. Covjek dobio tri inekcije
i isto zavrsio na infuziji. Dosao k sebi tek nakon par sati. Ako sam dobro zapamtio lijecnica je savjetovala imati uz sebe Dimidril tablete (protiv alergije) za nedaj boze dok se ne dodje do lijecnika. Pa, dodajte ih na popis.
Tihomir:
--- Citat: mawerick - 20. 11. 2008. 21:32:04 ---Raci, ne nabijaj čovjeku "fobije" više se neće usuditi ići nigdje u lov. hao hao hao
Moj ujak je bio preživio nekakovu bolešćurinu i rekli su mu da ukoliko ga ugrize pčela ili osa da bih lako mogao umrijeti. Čovjek je pola života bježao od pčela, osa i svih inih letećih "pikavaca" i onda su ga jednom prilikom ugrizle 2 ose odjednom i ništa mu se nije dogodilo.
Ne kažem da ne postoji mogućnost da je Tihomir postao alergičan na ubode ali postoji mogućnost da se radi o "lažnoj uzbuni".
Tihomir, samo je jedan način da provjeriš dali si alergičan na ubode osa i pčela ;)
--- Kraj citata ---
Ja se ne bojim,ali žena ludi ;D ;D ;D
Normalno odmah su krenule zezancije tipa gdje sam sve otekaoi tako se moj kum sjetio da bih mogao imati jednu osu u kutiji šibica i prije nego idem pesi ne baš doslovce to,ali tako nešto da izvadim osu iz kutije i prinesen ju dole da me ubode,veli bolje od viagre ;D ;D
Tihomir:
--- Citat: Kobasan - 20. 11. 2008. 21:37:03 ---Ma najbolje da se ne izlazes mjestima na kojima se ocigledno nalaze pcele,ose, strsljenovi itd.
izbjegavaj koliko mozes a ako te i bocne idi doktoru sto prije...
--- Kraj citata ---
Obavezno izbjegavati čeke,strogo piršati ;D ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju