Optike i nosači > Optike

CARL ZEISS optike

<< < (115/178) > >>

Goran:
Pa Swar koristi sistem koji je Kahles originalno proizveo sto je i normalno da tata uzme sebi ispred sina ciji je vlasnik.

DejanG:
Niko ne odgovori koji je bolji Victori V8 ili Z6i    ???

Kimboarap:
Dejane kako odgovorit na to pitanj? Pa ima bar 20 tema koje bi trebalo otvorit, a ni tad nitko normalan nebi mogao reci ovaj je 100% bolji....  Uglavnom oba su super vjeruj mi::)) inace kod swar mi se jedino nesvidjaju premazi koji su dosta losiji nego kod zeissa( kisa, zamagljenje) kod zeissa jos nisam dozivio da mi se lece dok nosim ozuzje na ledjima zamagli sto je kod swar cest stucaj..... S druge strane zeiss je puno osjetljiviji na udarce( osobno iskustvo- vec dva put priliko pada je doslo do pucanja koncanice sto mi se isto tako kod swar nije desavalo, sto se tice leca ( po meni) swarovski na nekih 370 m pucanje na metu ( bijela podloga) vidis svaki sus sto s niti jednom drugom optikom u tom povecanju ni priblizno nisam uspio....  Pa sad koji je bolji neznam ni sam::)))) ali znam da i jedan i drugi nisu savrseni( aki takvo sto ni be postoji) .....::))))

perop:
 teaa
Ja koristim Zeiss Victory Varipoint M 3-12x56T*, nisam koristio Zeissove prstenove koje mogu lako staviti i poboljšati brzinu pucanja nego pucam Turretom tablicom i klikovima. To mi je najjednostavnije i najpreciznije. Kako tko nauči pucati kojim modelom optike npr. Swaro ili Zeiss njemu je tako najjednostavnije. Meni je štimanje onih boja i prstenova kod Swarovskog u  najmanju ruku čudno, a o jednostavnosti da i ne govorim. Swarovski i njegovi ringovi svakako nisu napravljeni za lovce i strijelce  daltoniste  hao hao hao  kao i za jutro i sumrak gdje je teško raspoznavati boje. Swarovskom kapa dolje ali ni ja ne bi mijenjao Zeiss pogotovo zato što mu je končanica u II focalnom plan a točkica absehen 40 u I fokalnom planu. Dakle karabin se može upucavati jednako na bilo kojem povećanju i daje jednaku sliku pogodaka što kod Swarovskog gdje je končanica II fokalni plan nije slučaj. Ovo je po meni velika prednost ovih Zeissovih modela optike.
 zagi

josip82:
Pozdrav svima . U nabavci sam optike več neko vrijeme i nakon gledanja nekih modela koji se mogu nači kod nas trenutno je u igri Zeiss Conqvest dl 2-8x42 moguče i sa crvenom točkom. Treba mi optika s kojom mogu pokrit i čeku i pogon . Ako netko zna nešto više iz iskustva o ovoj optici neka napiše jer ja znam onoliko koliko sam pročitao u recenzijama i slušao od trgovaca koji bi volili da ju kupim kod njih ;). Uglavnom koliko sam mogao otprilike primjetit u dučanu i gledajuči po dvorištu što se tiče povečanja može proči oštrina končanica i ostalo sve mi odgovara.Jedino me zasmetalo sjenjenje pri samo malom pomaku oka od centra ,ako sam dobro objasnio. Znači na najmanjem povečanju ako samo malo ruka mrdne zasjeni se skoro cijelo vidno polje. Dali se to dešava i kad je fiksirana na pušci ?Recimo neznam dali sam bio mirniji kad sam gledo kroz leopoldaVXR 3-9x40 ali on nije toliko sjenio. I drugo pitanje dali uzet sa točkom ili bez ? Ako imate još neku optiku koju bi preporučili da je u tom cijenovnom razredu (može i jeftinije  ;D ) pišite...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju