Optike i nosači > Optike
Deon MARCH optike (Japan)
perop:
teaa
Ivane i Marko vidim da ste mlađi ljudi a na takvima ostaje svijet pa i lov i streljaštvo. Uopće nije upitno da se i drugim optikama kao npr., Sightron i dr., može takmičiti ili loviti i da se mogu postizati dobri rezultati sa puno manje novaca nego što bi se izdvojilo za optički ciljnik Deon March Scope. U mom slučaju se uglavnom sve svodi na novac i na žalost postoje vrhunske stvari koje ne mogu sebi priuštiti. Tako je i sa Deon March optikom. Mogao bi je kupiti ali zašto? Ne takmičim se u strelajčkim disciplinama a prosječan hrvatski lovac daj Bože da puca kutiju karabinskih metaka u lovu godišnje (takvi su rijetki). Za takve potrebe mi je moj Zeiss i više nego dovoljan. E sad je drugo pitanje tko je najbolji u svijetu optičkih velikana (Swarovski, Zeiss, S&B, Deon March itd.), mi o tome ovdje raspravljamo a tu su mišljenja podjeljena. Kao što sam i rekao: "O ukusima se ne raspravlja!" Može se raspravljati ali se uglavnom teško složiti jer su mišljenja različita.
zagi
trapavi:
Pa dobro naravno da je lov drugi par rukava, no ipak mislim da koliko god bila skupa optika za streljaštvo na dosta teškoj pušci i sa obzirom da se pažljivo donese do vatrene linije barem je neka garancija da će potrajat . U lovu je to jako diskutabilno i meni je do sad svaka optika bila dobro izranjavana a i uništena . Težak teren pa je samo u pitanju kad će se dogodit kakvo iskliznuće ili pad puške i eto čuda .
Posljednji put mi je dosta nesretno ispala i kucnula dobro o kamen vrhom poklopca tureta, e sad da je tu bio neki cajs ili u tom cjenovnom rangu isto bi mu se dogodilo i pojeo bi se od jada. A ove niskobudžetne ko ih šiša . N a kombinirki iman Cajs jenu koja je sva isčvokana i ne vjerujem da bi se dala rastavit koliko su stučeni rubovi i navoji . Ali ta optika i njena tvornička montaža su po pitanju upucanosti uvjek točni . E sad ako ta optika nije kvalitet ne znam što je , naravno da ne mislim uspoređivat sa vrhunskim optikama ali treba se podsjetit da su profi lovci po Africi i drugdje velika većina koristili optike fiksnog uvećanja 4×. Pa sad to ipak nešto govori .
A ove diskusije i polemike o vrhunskim optikama su ko i uspoređivanje dali Rols Rojce ili Bentli ili što ja znam što.
Ivan75:
Poanta je da nije cijena ta koja je uvijek odbije ljude od Marcha. Gledam što ljudi koriste. Bacio oko i na zadnjem Gromu. Bilo je tu jako skupe opreme, a i jeftine, šaroliko. Svatko prema financijskim mogućnostima i vlastitoj logici o isplativosti.
Jednostavno, nije točno da ljudi ne kupuju March radi cijene. Jer ono što su montirali, košta jednako.
Koji su razlozi, nisam pitao, ali cijena mislim da nije bila razlog.
BTW Meni su sve te optike o kojima se raspravlja super, i svaka bi me dobro služila.
Kao da raspravljamo o Ferrari ili Lamborghini. Meni dobra oba.
A kada netko parkira McLarena. Nije odustao od Ferraria radi cijene sigurno.
Tkđ. Netko tko vozi Ladu Nivu po blatu i poljima, ne znači da je odustao od Ferraria radi cijene. Mislim da je blato i polje presudilo.
perop:
--- Citat: Ivan75 - 26. 05. 2020. 13:21:30 ---Poanta je da nije cijena ta koja je uvijek odbije ljude od Marcha. Gledam što ljudi koriste. Bacio oko i na zadnjem Gromu. Bilo je tu jako skupe opreme, a i jeftine, šaroliko. Svatko prema financijskim mogućnostima i vlastitoj logici o isplativosti.
Jednostavno, nije točno da ljudi ne kupuju March radi cijene. Jer ono što su montirali, košta jednako.
Koji su razlozi, nisam pitao, ali cijena mislim da nije bila razlog.
BTW Meni su sve te optike o kojima se raspravlja super, i svaka bi me dobro služila.
Kao da raspravljamo o Ferrari ili Lamborghini. Meni dobra oba.
A kada netko parkira McLarena. Nije odustao od Ferraria radi cijene sigurno.
Tkđ. Netko tko vozi Ladu Nivu po blatu i poljima, ne znači da je odustao od Ferraria radi cijene. Mislim da je blato i polje presudilo.
--- Kraj citata ---
teaa
Ivane 75 možete li Vi meni objasniti što to po Vama osobno odbija ljude od kupovine optičkih ciljnika Deon March ako nije novac tj. cijena optičkog ciljnika? Je li možda kvaliteta ili nešto treće?
zagi
Ivan75:
Perop, najbolje bi bilo pitati njih same.
Ja sam obrazložio zašto sam kupio jeftiniji Sightron. Nije imalo veze ni sa cijenom, ni sa kvalitetom.
Činjenica je da je ima kritika na March zadnjih godina. Kunkurencija je pošla naprijed i sasvim je upotrebljiva.
Ja osobno nisam radio sa March, pa se suzdržavam od komentara o kvaliteti. Iskustvo me naučilo da pogledam sam, pa onda zaključim.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju