Optike i nosači > Optike
Deon MARCH optike (Japan)
Marko2Marko:
--- Citat: perop - 26. 05. 2020. 13:52:20 ---Ivane 75 možete li Vi meni objasniti što to po Vama osobno odbija ljude od kupovine optičkih ciljnika Deon March ako nije novac tj. cijena optičkog ciljnika? Je li možda kvaliteta ili nešto treće?
--- Kraj citata ---
ja sam u zadnjima postovima objašnjavao zašto se ljudi klone marcha, pa makar bio 1000€ jeftniji...
Ivan75:
Marko, jesi li radio sa njima. Pusti recenzije.
Ja sam čitao da imaju problema sa diopterom i da je jako pipav. Čitao sam isto i za Sightronov paralks. Istina, ovaj moj primjerak zaista ima pipav paralks na daleko.
Ali ciljam stacionarnu metu. Jednom namjestim i gotovo, vremena imam. Nije vepar u trku, nego je stacionarna meta.
Ako Marchov diopter namjestim kao i Sighotronov paralks. Ne vidim veliki problem. Malo razočaranje, da, jer je ipak March puno skuplji, a problem banalan.
Prvo isprobati, vidjeti točno o čemu se radi, pa onda kritika ako je ima.
Zašto ljudi kupe ono što imaju, najbolje je pitati njih same. Ja sam obrazložio. March 8-80x56 mi je zaista bio na popisu.
perop:
--- Citat: Marko2Marko - 26. 05. 2020. 14:47:42 ---
--- Citat: perop - 26. 05. 2020. 13:52:20 ---Ivane 75 možete li Vi meni objasniti što to po Vama osobno odbija ljude od kupovine optičkih ciljnika Deon March ako nije novac tj. cijena optičkog ciljnika? Je li možda kvaliteta ili nešto treće?
--- Kraj citata ---
ja sam u zadnjima postovima objašnjavao zašto se ljudi klone marcha, pa makar bio 1000€ jeftniji...
--- Kraj citata ---
Marko sve to što ste Vi napisali su forumaška naklapanja, naprdivanja i recenzije plaćenika i sponzoriranih portala koji ne pišu objektivno i to sam Vam već napisao (a i VI ste to potvrdili). Koliko ljudi na području bivše države puca Thangent Thetom po Vama najboljom optikom????? Puno više ih puca Deon March Scope-om. Kod nas bi kod lovaca ili strijelaca koje poznajem na Blaser R8, R 93 ili Sauer 404 staviti Deon March Scope bilo svetogrđe. Osnovni razlog je kao što sam napisao da jako malo ljudi uopće zna za Deonovu optiku. Ako netko i zna za nju ne želi je kupiti jer Swarowski ili Zeiss ili S&B puno zvučnija imena. Kada dođeš na sjednicu LD-a ili SD-a i pohvališ se da si kupio novi Z8 ili V8 ili Schmidt&Bender pa to je oduševljenje. Zamisli da rečeš da si kupio Deon March ili Thangent Thetu i da si za optiku dao 3000 eura. Rekli bi ti da si budala ili da si prolupao. Ne može se Deon March nositi s propagandom Swarovskog ili Zeissa i starim austro germanofilskim štihom koji vlada na ovim područjima. U Hrvatskoj i okolici razvoj streljačkih disciplina na žalost kako je i rekao Roger, još uvijek je u povojima a neki vidljivi napredak se i ne vidi u skoroj budućnosti.
zagi
Ivan75:
Napredak ide velikim koracima. Broj strijelaca i kvalitet opreme raste. I rezultati su sve bolji.
Marko2Marko:
--- Citat: perop - 26. 05. 2020. 15:23:18 ---Marko sve to što ste Vi napisali su forumaška naklapanja, naprdivanja i recenzije plaćenika i sponzoriranih portala koji ne pišu objektivno i to sam Vam već napisao ...
--- Kraj citata ---
ja se ne upoznajem takvo dobro u optiku, da bi znao koje je bolje i koje nija, ali zato čitam recenzije, za koje sam uvjeren da su 100% istina i ne plačane recenzije. i kada ovako izaberem u mnogo pisanja i statistice, ovo postaje za mene fakt po kojem se usmjeravam. i to postane za mene smijer po kojem kupujem optiku.
vjerovatno isto valja za tebe i praktički sve na ovome forumu; ne istestiramu svaku optiku, niti neznamo kako je istestirati ko neki ljudi kojima je ovo životni hobi. zato vjerujemo što drugi napišu. i po tome kupujemo svoju optiku.
i ne uvlačiti jagrove u ovo priču, jer oni ništa ne znaju o optiki.
na koncu dana jedino znači kome vjerujemo i na šta budemo trošili svoj novac
zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju