Optike i nosači > Optike

HAKKO optike

<< < (25/48) > >>

gogo3006:
Ja na obe optike imam križ br. 1,  iliti onu "debelu" končanicu s tim da je jedna fiksna 6x,
a jedna je 2,5-10 x i zasad nemam problema sa debljinom.
Vrh te končanice je trokut, a to znaći da ide beskonačno u špic- u toćku i po meni se može bez problema naciljati i sitna meta.
 A u sumrak ima svoju prednost baš zbog debljine-lako se uočava.

skyangel:

--- Citat: Antezg - 15. 06. 2009. 12:25:18 --- Takva končanica ima prednost npr pri lovu u sumrak ili noću jer je debela pa se lakše vidi od tanke.

--- Kraj citata ---
U sumrak ili noću ti je dragom bogu svejedno jer ne vidiš niti tanku niti debelu već možeš pucat na pamet. Pričam o sumraku i noću bez mjesečine. Bez crvene točke ti je sasvim svejedno jel debela ili tanka. A kaj se tiče ovog kaj si napisao da bez povećanja končanice je prikladnije za daleke šuseve na male mete, mislim da to sve govori. Dakle, ako ti se uvećava končanica, onda si ograničen na relativno kratke daljine i na veće mete, pa sad sami odlučimo kaj nam je prihvatljivije...

Antezg:
A onda sam dok nisam nabavio crvenu točku odstreljivao napamet ::).
Za po noći je dobra npr. končanica 7 - 4debele, 4tanke-nafrljiš na povećanje 6 npr. i sve 4 debele su ti u plečki svinje-tanke ne vidiš. Naravno ne govorim o udaljenostima od 100m nego do 40-50.
Končanica 4 je po meni puno lošija jer nema onu gornju debelu koja se u pravilu i najbolje vidi po noći i u sumrak.

skyangel:

--- Citat: Antezg - 15. 06. 2009. 13:15:43 ---A onda sam dok nisam nabavio crvenu točku odstreljivao napamet ::).
Za po noći je dobra npr. končanica 7 - 4debele, 4tanke-nafrljiš na povećanje 6 npr. i sve 4 debele su ti u plečki svinje-tanke ne vidiš. Naravno ne govorim o udaljenostima od 100m nego do 40-50.
Končanica 4 je po meni puno lošija jer nema onu gornju debelu koja se u pravilu i najbolje vidi po noći i u sumrak.

--- Kraj citata ---
OK, po tome što pišeš pretpostavljam da se krivo razumijemo. Ne znam koju optiku koristiš, a i ne znam što je po tebi sumrak, a što noć, pa je vjerojatno zbog toga i krivo razumijevanje. Koju optiku koristiš i kakvu končanicu imaš na njoj? I u kolko je sati sinoć po tebi prestao sumrak a počela noć? Čisto da vidim o čemu pričamo...

Antezg:
Ima noći i noći,terena i terena,nije isto dali svinja stoji na bijelom šodranom putu ili na crnoj zemlji...Govorim da ima noći i situacija u kojima se može odstrijeliti po noći i bez crvene točkice-znači sa adekvatnom končanicom-tako su ljudi i lovili do prije 5-10 godina dok nije postojala crvena točkica. Naravno da ne govorim tu o mrklim nočima kad se ne vidi prst pred nosom jer tu ni 800 crvenih točkica ne pomaže,kad ne vidiš svinju ni kroz optiku ni kroz dalekozor. Uopće nije bitno kad prestaje sumrak i počinje noć,nego je bitno jel vidiš svinju kroz optiku ili ne -imala ili neimala crvenu točku-dok se god vidi svinja kroz optiku može se uputiti siguran šus-naravno da točkica ubrzava i olakšava,ali nije neophodno nužna. Prije sam vrlo uspješno lovio sa starim Swarom 1,5-6x42 sa končanicom 7, a sad par godina lovim s leupoldom VXIII 3,5-10x50 i točkom. Reko bi da se u sumrak i po noći bolje vidilo sa Swarom sor

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju