Optike i nosači > Optike

KAHLES optika

<< < (80/89) > >>

perop:
 teaa
  :shok: Što je s važećim propisima koji su na snazi?  uf
PREMA PROPISIMA ZAKONA O LOVSTVU
Zabrana noćnih ciijnika
stvu
NN 140/05, 75/09, 153/09, 14/14, 21/16, 41/16, 67/16, 62/17

Zakon o lovstvu
Čl.l.st.1. Gospodarenje lovištem i divljači obuhvaća uzgoj, zaštitu, lov i korištenje divljači i njezinih dijelova.
St.2. Poslovi iz stavka 1. ovoga članka imaju gospodarsku, turističku i rekreativnu funkciju te funkciju zaštite i očuvanja biološke i ekološke ravnoteže prirodnih staništa, divljači i divlje faune i flore.
U čl. 64. st.1.t.4. stoji da je zabranjeno loviti divljač upotrebom reflektora i sličnih svjetlećih sredstava. Svako držanje navedenih sredstava izvan stambenog objekta, a unutar lovišta smatra se lovom.
U t. 5. istog članka i stavka stoji da je zabranjeno loviti divljač optičkim ciljnicima za noćni lov s mogućnošću elektroničkog povećanja ili pretvaranja slike.

UPORABA LOVAČKOG ORUŽJA I STRELJIVA
Noćni lov
Pravilnik o načinu uporabe lovačkog oružja i naboja (NN 68/06):
Čl. 8 st.1. Lovačko oružje i naboje nije dozvoljeno upotrebljavati u vrijeme smanjene vidljivosti i noću. Kao noćno vrijeme drži se razdoblje od dva sata nakon za\aska sunca do dva sata prije izlaska sunca.
U st.2. istog članka stoji da je lovačko oružje i naboje dopušteno upotrebljavati noću samo za vrijeme mjesečine koja omogućava prethodno motrenje, pri odstrjelu medvjeda, divlje svinje, čaglja, lisice, jazavca, tvora i kune.
 zagi

Gabro:
Joj koji lipi shoping, ubit 80 000 kuna na opremu za lov!! Samo mi lipo strah šta bi ONA onda kupila sebi, jer mora bit neka odšteta.... ;D ;D ;D

šokac:

--- Citat: roger - 28. 10. 2017. 07:40:43 ---Sokac,kad vec spominjes nabavku opreme, mozes li makar reci sta je kupio? "tih par nabavnih" bas dobro zvuci!
 zagi

--- Kraj citata ---

R8+Victory , BAR+H2 , Beretta SP .

Prije toga već uzeo Range Rover, čizme , gojze, jakne, hlače ...

Sve kešom pa bilo i popusta ... Ja navijao za Sauera 303, njemu bolje legao BAR. Probao negdje prije ...

happi Gabro, znaš kako je rekao jedan naš stari lovac ?
Samo mi žao kada umrem što će sve prodati po onoj cijeni što sam im rekao da sam platio ...

Gabro:
 hao hao hao hao je je to je poznati strah nas lovaca!! Ma ne ostavljam nikome ništa!!! Nosim sve sa sobom pod ploču!! Ako su indijanci mogli ukopavat sa konjem i lukom i strelom mogu i ja u greb sa karabinom i bokericom  ;D ;D

tuzlic:
Zna li neko od vas forumaša kod koje optike je oštrija tj.bolja slika..? Zeiss victory diavari ili Kahles helia cbx serija...??hvala unaprijed... zagi

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju