Optike i nosači > Optike

LEUPOLD optike

<< < (40/164) > >>

Neno:

--- Citat: Goran - 08. 11. 2009. 11:47:09 ---Leupold je prvi proizvodjac optike koji je napravio 34 mm tubus. Moze li mi iko reci zasto bas 34 mm? 

--- Kraj citata ---

Ameri pljucaju več odavno po 30 mm, kao bespotrebno ne provodi to ništa više svjetla od 1" i  tako dalje i tako bliže i onda odjednom Leupold s VX 7 kao najjačom optikom u kuči ide na 30mm standardno i 34 mm na večim objektivima?

Lazar:
34mm nije samo za vise svjetla nego i vise mjesta za pomijeranje koncanice

canis:
Tubus veceg promjera daje vece vidno polje, leca prenose vecu kolicinu svjetlosti, ili  zagi!!!

Goran:
Upravo tako a kako sam procitao i veci broj klikova na koncanici pa mozes gadjati na vecu daljinu.
S&B i Leupold prave 34 mm za gadjanje i do 1500 m a navodno siti za vojne potrebe rade na projektima od 38 i 40 mm tubusima.  Normalna optika ima  60 klikova gore dole/ lijevo desno a ovi kao S&B PM 2 i neki Leupoldi i vise bas za vece daljine. Inace su oba testirana na 0.50 BMG pa onda podnose trzaje dosta dobro. Normalno to za lov nije potrebno niti zanimljivo.

milevrgorac:
Zna li netko tko mi moze promijeniti končanicu u german 4 kod leupolda vx3. imam sada heavy duplex

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju