Optike i nosači > Optike

LEUPOLD optike

<< < (65/164) > >>

bullet:
ima ih na ebayu po cca 100$, naravno kopija .

Goran:
leupold ne radi nista u Indoneziji!!!??? Njihove tvornice se nalaze u Taiwan, Philipines, Japan i Korea gdje se rade komponente i sklapaju dijelovi. laznjaka koliko hoces sve vise i vise ali leupold ne moze nista da ih zaustavi. US vlada je cak o tome pregovarala sa Kinezima o zastiti branda i imena ali ne pomaze jer maheri su brzi i strucni za naivne i lakomislene. takva optika u Kini kosta izmedju 30 - 60 US. Tipovi kupe od raznih tvorcnica i stave svoje oznake i logo i idu na internet i lokalne markete.

dalmatino:
Ma cjena sve govori cca. 400 kuna uključivo poštarinu do Hrvatske !

http://www.aliexpress.com/product-fm/422851657-Leupold-4-5-14x50-Mk-4-Rifle-Scope-Wholesale-price-wholesalers.html

Ali otprilike ovakve kvalitete optike neki prodaju u Hrvatskoj 3 do 5 puta skuplj !

Markic:

--- Citat: SUMO - 21. 03. 2008. 12:59:37 ---Uvek Leupold !
Imam jedan VX-2 i vise sam nego zadovoljan. Takodje, ono sto mnogi previdjaju, jureci sa zvucnim imenima iz Kine,Malezije i ko zna odakle je i to da Leupold ima dozivotnu garanciju i da je skoro neunistiv!Ako niste znali, svaka Leupold optika prolazi rigorozne kontrole i mucenja,poput udaraca o gumeni blok i sl, pa tek onda ide u prodaju. Znam za jednog cuvenog Spanca, prosle gonine mu ispade skupoceni R93 i na njemu Cajs, ode Cajs u parcice. Leupold bi to izdrzao. Sad, ne ispadaju optike i karabini iz ruku svaki dan na beton, ali pad sa ceke, udar od stenu/kamen/drvo zbog gubitka ravnoteze ili klizanja je mnogo cesca slika.

--- Kraj citata ---
Uvazeni kolega, posto vidim da imas dosta iskustva sa VX II optikom zelio bi da cujem tvoja KONKRETNA iskustva i preporuke. Optiku bi ugradio na Zastavu 30-06 Spr. Do sada sam na karabinu niamo Bushnell Banner i bio sam veoma zadovoljan, ali hocu jos jednu optiku za oca.
Unaprijed hvala!

bambi:
   Odnedavno posjedujem VX-I 3-9x40. Prsten za izmjenu uvećanja se teže okreće u odnosu na nake optike koje sam posjedovao prije ove. Na tom prstenu postoji i jedan vijak. Da li je normalno za ovu optiku da se prsten za izmjenu uvećanja teže okreće i vijak na tom prstenu da li treba otpuštati ili stezati.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju