Optike i nosači > Optike
LEUPOLD optike
sheytan:
--- Citat: Goran - 06. 02. 2015. 01:44:36 ---Pogledaj Zeiss pa ces vidjeti jos debljih linija na koncanicama. Stari stub je bio skoro siri od ramena srnjaka na 100 m. Sve ima svoje razloge i kad budes lovio u takvim kondicijama vidjeces zasto sluze. Dodje nekad ono gluho doba kad je sve mutno a tebi frka da sto prije nanisanis i opalis a kroz staklo svako malo vidis linije koncanice ili odbljesak iste i skontas da bi deblja bolja bila. Tradicionalno Amerikanci love po danu pa im deblja koncanica ne treba dok je kod vas svjetlosna situacija, brojnost i ponasanje/ navike divljaci drugacije.
--- Kraj citata ---
bravooo
Igrom slučaja, ukazala mi se bila prilika da qpim ovaj stari Diavari:
a dok ga još nisam video, izgoogle-ao sam da je končanica u I fokalnom planu, a izgleda ovako:
http://www.waldzeit-shop.de/images/produkte/i21/217-Absehen-4.jpg
što me je malo "uplašilo", i nisam znao da li je pametan izbor kupiti je, jer često pucam na daleko, po danu... Međutim, kada sam je smontirao i probao zum u ataru, malo je reći da sam ODUŠEVLJEN NJOME I PRVIM FOK. PLANOM! ludiloo
Goran:
Ljudi koji to rade pazljivo pregledaju debljine linija koncanice na najvecem povecanju tako da nije predebela za lov ili mete.
Prvi plan je nekad pun iznenadjenja i lako se zavoli. najbolje je upoucavati na maximalnom povecanju ili onom koje je postavio proizvodjac je je odnos proporcioonalan. kasnije se moze probati na realnom ili ocekivanom povecanju koje cete najcesce koristiti u lovu. Probate recimo na pola i provjerite da metak pada u isto mjesto kao i na puno povecanju i sve je OK. Sheytan odlicna optika!
Nosler:
Ko zeli koncanicu u prvom fokalnom planu onda je njemacka 1-ca zakon. Ja obozavam tu koncanicu. Nema tog cilja sto se ne moze nanisaiti sa "vrhom".
dozani1:
Ja bi uzeo nešto ovako.Mišljenja?
NEW LEUPOLD VX-3 RIFLE SCOPE 3.5-10X50 ILL DUPLEX
US $799.99
sheytan:
Gorane, hvala puno! Reci mi, molim te, da li je rizichno po mehanizam povremeno kliknuti npr. 10-ak klikova gore/dole? Volim i u papir i u divljach puknuti malo dalje, al se bojim da ga ne odnese sheytan... >:D Hvala unapred! zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju