Optike i nosači > Optike
LEUPOLD optike
Goran:
Nije nista rizicno nego bas tako treba i zato sluzi. Moja je zakljucana na 200 m nula i onda putuje po potrebi uglavnom gore tureta a dole staklo. Trebao bi provjeriti turete povremeno i bas tako da mices po deset u sve strane i pucas 3 grupe i poslije izmjeris stvarni pomak na 100 m udaljenosti.
grom:
Baš tako, uvijek probati...Dobra končanica također vrijedi kada sve isprobaš dobro, može i do 300m bez problema .
Traper.:
--- Citat: sheytan - 06. 02. 2015. 15:59:39 ---Gorane, hvala puno! Reci mi, molim te, da li je rizichno po mehanizam povremeno kliknuti npr. 10-ak klikova gore/dole? Volim i u papir i u divljach puknuti malo dalje, al se bojim da ga ne odnese sheytan... >:D Hvala unapred! zagi
--- Kraj citata ---
Na muku se poznaju junaci. Tako se vidi koji je kvalitetan mehanizam i sta znaci kvalitetna optika.
Goran:
Steta da kod vas nema ( puno) strelista gdje to mozete raditi. Kad nas je u subotu bilo 31 strelac na 300 m a gadjalo se i do 500m. Nekad strelci gadjaju metu na 200 pa na 300 pa negdej dalje i svaki put podese turetu- nekad nakon svakog metka. Turete nisu napravljene da sjede na upucanoj vrijednosti nego da se probaju i provjeri preciznost na svim strelcu potrebnim/prihvatljivim daljinama. Neke ( vecina) lovacke optike imaju limitaciju kretanja tureta i imaju samo onoliko koliko je dovoljno da se puska upuca za lovacke daljine zato je dobro provjetiti broj klikova i uvijek imati optiku na sredini da se moze dobro i precizno postaviti. Tako obicno dodju u novim kutijama kad se kupe ali ima i primjera gdje to nije tako.
Mehanizam mora biti precizan i ponovljiv. Ako pucate recimo 100m metu i pogadjate u centar nakon pomaka za recimo 20 klikova gore mjesto pada metka ce se podici ali kad vratis za 20 nazad onda mora opet biti na 100 m nula a ako ne mehanizam nije precizan.
Schultz and Larsen:
--- Citat: sheytan - 06. 02. 2015. 15:59:39 --- Reci mi da li je rizichno po mehanizam povremeno kliknuti npr. 10-ak klikova gore/dole? Volim i u papir i u divljach puknuti malo dalje, al se bojim da ga ne odnese sheytan... >:D Hvala unapred! zagi
--- Kraj citata ---
Nije to rizicno, vec i pozeljno i za serifa sto je za puskom i za optiku da se vidi radi li to kak treba i jeli u formi :-* ;)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju