Optike i nosači > Optike
MEOPTA optike
Goran:
Meopta mozda 20 % slabija od odlikasa ali je 50% jeftinija. Odlican izbor za rekreativnog a i profesionalnog lovca. Fixna montaza puno sigurnije i jednostavnija. Ko sto neko rece: sastavi upucaj i uzivaj. Imam Meoptu 30 mm tube 4-12 x 42 i super sam zadovoljan na 7 mmRM.
Jednostavan i kvalitetan proizvod na koji se mozes osloniti.
gorance:
kako bi stajala meopta artemis 2000 1,5-6X42 na 9,3X62?namena je isključivo lov divlje svinje pogonom,suljanjem i eventualno ceka do maximalno 150m(najčešće manje od 100m).ima li ko iskustva sa ovom optikom?kakav joj je kvalitet,čvrstina,kako podnosi ovaj jači kalibar,kakvo je vidno polje,vidljivost u slabijim svetlosnim uslovima....?ima li bolja alternativa za sličnu cenu od oko 550eura?nisam baš rad kupovati polovnu optiku jer mislim da je to mačka u džaku.
sasa:
Pozdrav svima! Moze pomoć dal uzeti Meopta R1 3-10x50 od lakog metala ili kahles helia C 2.5-10x50 sa čeličnim tubusom? Šta je bolje po vama s obzirom da su cene skoro iste? Kako se odlučiti
Poz svima
valdop:
jel sigurno kahles sa čeličnim tubusom ? osobno sam za lakše materijale, ne znam koliko je bitno da je u čeličnom tubusu ?
draganco:
--- Citat: sasa - 09. 10. 2009. 21:21:00 ---Pozdrav svima! Moze pomoć dal uzeti Meopta R1 3-10x50 od lakog metala ili kahles helia C 2.5-10x50 sa čeličnim tubusom? Šta je bolje po vama s obzirom da su cene skoro iste? Kako se odlučiti
Poz svima
--- Kraj citata ---
Pre dva dana sam posetio centralu(fabriku) Kahlesa. Dovoljan je podatak da opstaju od 1898 godine. Licno imam i jedno i drugo. Ali ipak prednost Kahlesu i mislim da se nemogu meriti cene jer je Kahles skuplji bar za 1/3.
Svaki materijal ima svoju prednost, imam jedan stari celicni kahles helia 6x42, sleteo je s ceke i udario u par precaga na merdevini. Od svega toga samo je malo okular deformisao i mrdnuo za par cm u visinu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju