Optike i nosači > Optike
MEOPTA optike
ikova371:
--- Citat: Tihomir - 16. 02. 2008. 11:15:11 ---Mala pomoč,
jel ova optika zadovoljava štand i čeku i vrijedi li ona te novce 4000 kuna? Čuo sam da meopte imaju zeissove leče?
--- Kraj citata ---
neznam za leće al ja sam zadovoljan s njom
Jolly:
Od nedavno imam Meoptu artemis 2000,7x50,končanica br.4.Jako sam zadovoljan.Što se tiče svjetla dobra je i u sumrak ali zaostaje za Zeissom.Baš sam jednom ponio na čeku oba karabina,razlika je jako mala ali ipak vidljiva.Zeiss je star ko zna koliko,4x32 odnosno to je zeiss jena i na optici još piše DDR ;D
Končanica je br.1,i za lov DS u slaboj vidljivosti odlična!
Brno:
E to majstore, ja sam upoređivao stari cajs ZF4 sa mnogim optikama u lošim svetlosnim uslovima (noć, mesečina, sumrak itd) i mogu odgovorno tvrditi da je jasnoća slike kod starog Cajsa bila za klasu bolja.
Zato sam rešio da ga stavim na kombinovanu pušku sa kojom lovim često svinje.
Razmišljao sam o Meopti ali pošto sam našao dobar i očuvan cajs rešio sam u korist Cajsa.
pepi2:
--- Citat: lovac miro - 19. 12. 2007. 10:12:07 ---pošto sam odlučio nabaviti novu optiku nabasao sam na portal lovac i uključujem se rado na forum jer vidim da su članovi ozbiljni i stručni.Red je da Vam kažem da sam u lovstvu 30-tak i nešto god.živim i lovim uglavnom u zapadnoj slavoniji LSBB -županija,.Imam karabin zastava 7X64 koji koristim samo za odstrel sa čeke i trebam optiku dobrih svjetlosnih karakteristika a da nije preskupa cc do 5000 kn. Što izabrati č (meopta,nikon,buschnel,tasco,leupold)molim iskustva i mišljenja.
--- Kraj citata ---
Prije par dana imao sam priliku na jednom sajmu Lova usporediti vise optika od raznih proizvodjaca.Definitivno po meni Swar.je na prvom mjestu i on je po svemu prica za sebe ,medjutim iznenadio me je Nikon kojega apsolutno se moze staviti uz bok svima velikima (swar.,zeis,S&B),a po cijeni spada u srednji razred.Po cistoci slike propusnosti svjetla i opcenito dojmu koji ostavlja ravnopravan je sa gore navedenima.Ostali ipak nisu na toj razini.
Medo je imao priliku testirati,mozda ti moze iznijeti iskustva.
Nosler:
Ja sam prije mjesec dana kupio Trijicon optiku povecanja 3-9x40 i odusevio sam se.Naravno da nije kao Swaro ili Zeiss ali je bolja od leupolda.Mislim na Leupol scandinavijum XII sa istim tim povecanjem kojeg sam sada postavio na moju malokalibarku.
Koncanica je osvjetljena i dan i noc i tako ce biti oko 15 godina.Po danu se automatski prilagodjava svijetlosti uz pomoc optickih vlakana(ono crveno) a nocu je osvjetljava tritijum.
Evo par slika...nije bas najbolja ostrina ali mogu posluziti za primjer.
Inace,puska u kompletu sa tom optikom je zamisljena za lov cekanjem ili suljanjem pri normalnim svjetlosnim uvjetima.
Uuuuuu,upao sam malo pogresno pa se nadam da ce moderator da ovo premjesti gdje treba! z10
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju