Optike i nosači > Optike
MEOPTA optike
HunterCroat:
--- Citat: dsimunovic01 - 15. 03. 2016. 22:59:53 ---Pozdrav svima, mladi sam lovac pa bi molio pomoc oko odabira optike naime dvoumim se oko Meopte MeoStar R2 2.5-15x56 RD i Zeiss Conquest DL 3-12x50 koja je bolja, koju odabrati, cijena im je skoro ista optika bi isla na karabin Browning x-bolt hunter elite 30-06. Hvala
--- Kraj citata ---
Zeiss bez ikakve sumnje.... Kao prvo jednog dana da je prodajes dobit ces veci iznos nego za Meoptu... ne kazem da je losa, al danas se za starog zeissa i swarovskog habichta placa po 6000 kn, jednostavno ime drzi cijenu. Druga stvar sta se tice sumraka, s zeissom se ne moze mjerit ni Swaro,Leica...nitko , kamo li Meopta... Gledao sam kroz obje i Meni vise pase zeiss, najbolje kako je vec jedan kolega napisa otidji u trgovinu, pogledaj kroz obje i odluci ... zagi
Lazar:
to je uvijek subjektivno, ali i z 6 je tu negdje
Bodul:
--- Citat: HunterCroat - 16. 03. 2016. 12:22:36 ---
--- Citat: dsimunovic01 - 15. 03. 2016. 22:59:53 ---Pozdrav svima, mladi sam lovac pa bi molio pomoc oko odabira optike naime dvoumim se oko Meopte MeoStar R2 2.5-15x56 RD i Zeiss Conquest DL 3-12x50 koja je bolja, koju odabrati, cijena im je skoro ista optika bi isla na karabin Browning x-bolt hunter elite 30-06. Hvala
--- Kraj citata ---
Zeiss bez ikakve sumnje.... Kao prvo jednog dana da je prodajes dobit ces veci iznos nego za Meoptu... ne kazem da je losa, al danas se za starog zeissa i swarovskog habichta placa po 6000 kn, jednostavno ime drzi cijenu. Druga stvar sta se tice sumraka, s zeissom se ne moze mjerit ni Swaro,Leica...nitko , kamo li Meopta... Gledao sam kroz obje i Meni vise pase zeiss, najbolje kako je vec jedan kolega napisa otidji u trgovinu, pogledaj kroz obje i odluci ... zagi
--- Kraj citata ---
Ne stoji baš ova tvrdnja tko se sa Zeissom može (ne može) mjerit u sumrak jer conquest DL je niža stepenica Zeissove ponude, a osobno imam Zeiss Diavary i Docter pa mogu reći da je Docter u cjenovnom razredu Zeiss DL i Meopte ozbiljan konkurent kome bih dao prednost.
Macak:
--- Citat: HunterCroat - 16. 03. 2016. 12:22:36 ---
--- Kraj citata ---
--- Kraj citata ---
Kolega, ima toga dosta sa cime se ne slazem sto navodis. Meopta R2 je vrh njihove proizvodnje i daleko bolji izbor nego jeftini Zeiss Conquest. Imao sam obe optike u rukema, R2 je bolji i ne samo meni nego po svim testovima. Sad ako nekome Conquest bolje lezi, druga prica. Tocno je da dobijes za stari Zeiss vise novaca ako ga danas sutra prodajes, ali tu se onda radi o daleko kvalitetnijim optikama koje su bile duplo skuplje kao Daivari, Victory, HT itd..nego jeftin Conquest
zhrvoje:
Kolega macak, nisam siguran, al mozda mjesas stari conquest sa novim...
Stari je imao incni tubus i namjenjen prvenstveno za USA trziste, a novi model DL (koji je sada na trzistu) je sa 30mm tubusom i ne moze se bas reci da je jeftin, cijena 3-12 x50 je od9-10000 kuna, otprilike kao Meopta R2 ili mrvicu jeftinije. I meni je Meopta bolja, ali zeiss ima istu koncanicu i crvenu tocku kao HT model koja mi se puno vise svidja.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju