Optike i nosači > Optike

MEOPTA optike

<< < (17/193) > >>

HS-2000:
I ja imam Meoptu (artemis 3000) 3-10x50 na 30-06 i za sada sam zadovoljan(nisam puno pucao-samo na papirnatu metu),ima li tko kakve savjete,prijedloge, za ovu optiku.
Unaprijed hvala svima!!!

Ry1:
Jedini problem koji sam nasao kod Meopta optickih nisana je lose zalepljen gumeni stitnik na okularu. Ne kod svake ali kod dovoljno velikog broja da savetujem svima koji ih imaju da to provere. Dooljno je samo par kapi nekog jaceg lepka i stvar je resena.
Inace, jos uvek stojim pri tvrdnji da je Meopta danas i poslednjih 5 godina najbolje resenje u odosu cene i kvaliteta kada su opticki nisani u pitanju.

draganco:

--- Citat: Ry1 - 11. 02. 2009. 05:35:26 ---Jedini problem koji sam nasao kod Meopta optickih nisana je lose zalepljen gumeni stitnik na okularu. Ne kod svake ali kod dovoljno velikog broja da savetujem svima koji ih imaju da to provere. Dooljno je samo par kapi nekog jaceg lepka i stvar je resena.
Inace, jos uvek stojim pri tvrdnji da je Meopta danas i poslednjih 5 godina najbolje resenje u odosu cene i kvaliteta kada su opticki nisani u pitanju.

--- Kraj citata ---
Kod mene isto  bio problem s stitnikom na Okularu, ostalo je sve ok.
Inace posedujem Artemis 2000 3-9x42.

Kaligula:
Ma da. To je prava optika.
 Znači kad idem kupovati optiku,nek si odmah kupim i ljepilo,tak da se ne moram vračati u dučan.
 Osjetno bolje od ostalih u toj klasi ali još uvijek poluproizvod.
Držim se ja onoga za što mi ne treba "dodatna oprema".

Ry1:
Kaligula, ne znam sta koristis, sta si koristio, koliko dugo si koristio i koliko znas da koristis to sto imas. Ne znam ni sta je po tebi prava a sta nije prava optika. Ja moja iikustva baziram na cinjenici da se sa tim napravama druzim vise od 20 godina i da ih koristim aproximativno 150 dana u godini u lovu u razlicitim uslovima.(steliste ne racunam)
Svakako da bi Meopta trebala da obrati paznju na ovakve propuste ali ako ti zbog toga tvrdis da je u pitanju poluproizvod prihvaticu terminologiju samo iz razloga sto smatram da bez obzira na steceno znanje i iskustvo ni ti ni ja nismo kompetentni da ovu diskusiju zavrsimo argumentovano do kraja.
Nego iskreno,sta mislis koliko bi kostao meoptin scope da na njemu pise recimo Zeiss ili ne daj Boze neko zvucnije ime?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju