Optike i nosači > Optike
MEOPTA optike
Kaligula:
--- Citat: Ry1 - 12. 02. 2009. 04:14:11 ---Kaligula, ne znam sta koristis, sta si koristio, koliko dugo si koristio i koliko znas da koristis to sto imas. Ne znam ni sta je po tebi prava a sta nije prava optika. Ja moja iikustva baziram na cinjenici da se sa tim napravama druzim vise od 20 godina i da ih koristim aproximativno 150 dana u godini u lovu u razlicitim uslovima.(steliste ne racunam)
Svakako da bi Meopta trebala da obrati paznju na ovakve propuste ali ako ti zbog toga tvrdis da je u pitanju poluproizvod prihvaticu terminologiju samo iz razloga sto smatram da bez obzira na steceno znanje i iskustvo ni ti ni ja nismo kompetentni da ovu diskusiju zavrsimo argumentovano do kraja.
Nego iskreno,sta mislis koliko bi kostao meoptin scope da na njemu pise recimo Zeiss ili ne daj Boze neko zvucnije ime?
--- Kraj citata ---
Tijekom zadnjih 18 godina,služio sam se sa Bushnell,Tasco,Fomei,Meopta,Zeiss,Schmidt&Bender,Swarovski,IOR Valdada i Kahles optikama.
Ne u tolikoj mjeri kao ti ali dovoljno da se uvjerim u neke prednosti i mane navedenih optika.
Sa Meoptom sam imao dva kratka susreta ( po par mjeseci na karabinu ) i na jednoj mi se stalno pojavljivao problem sa klikovima a na drugoj mi se maglila leća.
Par mojih prijatelja koji učestalo upucavaju karabine za lovce su tijekom posljednjih dvije godine učestalo nalijetali na probleme sa Meoptinim optikama. I to u pravilu sa klikovima.
Kad se to u tolikoj mjeri ponavlja na tako malom području ...
.Čak se i sa čuvenim Zeissom dogodila nemila situacija,pa se na popravak optike čekao skoro tri mjeseca.
Do sad ,bez i jedne zamjerke , mogu samo navesti četiri proizvođača.
Schmidt & Bender,IOR,Swarovski i Kahles.
Kvaliteta slike i propusnost svjetla u sumrak,pouzdanost i preciznost klikova,robusnost, faktori su koji su meni primarni,sekundarni i tercijarni.
Nije mi prihvatljiv proizvod kojem otpadaju dijelovi pa moram posezati za ljepilom.
Vjerujem da je jednim večim djelom za takve "dječje bolesti" kriva i selekcija koju određene tvornice rade.
Kako u auto industriji,i svim ostalim primjerima, bojim se da je slična situacija i sa optikama.
Ova klasa proizvoda ide u SAD i Europu,ova ide u Australiju a ovo ... ovo pošaljite na Balkan.
Za koga je dobro je.
Antezg:
Mislim da se svatko ko lovi sa starijim Swarovskim susreo sa problemom odlijepljivanja gumenog prstena sa kojim se bira povećanje -noviji imaju plastični prsten,isto tako vidio sam dosta novih swarovskih bez zaštitnog prstena na okularu-sigurno nisu dobrovoljno skinuti ;)-to je sitnica i nije mjerilo kvalitete optike-guma je guma,mekana i kao takva se lako rastegne strga,svuće... Isto tako uspio sam upotrebom razje...i jedan Swarovski na kojem se odpustila leća i rasklimao okular-jel to znači da nevalja?-po meni je odlična optika ;) S druge strane Leupoldom sam zveknuo više puta o drvo,kamen i još koješta, zaradio je solidno udubljenje na gornjem poklopcu i nikud ne mrda ni milimetar, al se na swarovski bolje i više vidilo ;) .O meopti sam , vjerojatno od iste osobe kao i Kaligula, čuo za probleme sa kojima se on susreće-znači neke se nedaju upucati-ja mu vjerujem jer stvarno nema razloga da laže, a upuca tjedno dosta karabina. Osobna zamjerka meopti bi bila njezina veličina i težina-3-12x5o je stvarno velika i teška mrcina-bar model 2000-za ove nove neznam.
simun2807:
Puno informacija dobrih i losih pa cu riskirat i kupit meo 1.5x6x42 pa sta bude, ako je i uspijem kupit zagi
Neno:
Da li meopta ima neku optiku s 50mm objektivom i osvjetljenom končanicom?
Štef:
Artemis 2100 3-12x50.
http://www.meopta.cz/?id=174
cijena u "Lovcu" (Zgb) 5.899,00 kn, pogledao na njihovim stranicama a ne znam da li je imaju u trgovini.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju