Optike i nosači > Optike
Minox ZE5i
Bodul:
Jeli konačno netko nabavio ZE 5i 2-10x50 da nam malo piše o utiscima.
Može ga se dobit već od 899E na dalje, garancija 30 god., a negdje sam pročitao na netu da za bilo kakvu grešku na optici vraćaš optiku i dobijaš novu što kod konkurencije nije baš slučaj.
Ovo bi mogla biti opasna konkurencija u klasi oko 1000E jer vjerojatno idu na kvalitetu kako bi zbog velike gužve u ovoj klasi i već poznata imena (Zeiss, Docter, Kaps, Leupold ...) uspjeli nešto prodati, a i sama težina optike od 650 g. ide nekako tome u prilog.
dalmatino:
--- Citat: Lazar - 31. 05. 2013. 18:37:06 ---pa da nesto nocu valja zasarafio bi je neko na pusku , medjutim jos nigdje je nisam vidio a nagledo sam se dosta blasera sa meoptom
--- Kraj citata ---
Nov je na tržištu, malo vremena, ima i toga. Po testovima potpuno usporediv sa Meoptom...
http://roestalker.co.uk/minox-ze5i-3-15x56-riflescope-review/
Macak:
--- Citat: Lazar - 29. 05. 2013. 20:44:36 ---Minox hao ,meostara poredit sa ovim je cisto smijesno
--- Kraj citata ---
Tocno, Meostar je daleko bolji i kvalitetniji.
Macak:
--- Citat: dalmatino - 31. 05. 2013. 20:55:22 ---Pa Blaser mi nekako ne ljubi Meoptu, rađe bi ga ženio sa Swarom, Zaissom ili Benderom. Tko ima ima. Tvoj stav o Minoxu u zadnja dva posta me zbunjuje! Minox je potpuno nov na tržištu i treba sačekati ili riskirati i kupiti po povoljnoj cjeni. To ja pitam.
--- Kraj citata ---
Nista te ne treba zbuniti kolega Dalmatino. To sto je kolage Lazar nevao je tocno, Meoptu sve cesce vidis i na ovim skupljim puskama iz razloga zato sto je dobra a upola manje kosta nego taj trio koji si naveo. Minox nije losa optika, sasvim solidna i posluzila bi dobro, ali u sumrak ti je Meostar bolji izbor. U cijeni se ne razlikuju. Ja vec duze namjeravam da kupim novu optiku, htio sam uzeti Zeiss dok nisam probao ovau novu Meostar R2. Odlicna za "malo" novaca. Imao sam i Minoxa ZE51 u rukama, al Meostar R2 po mojem dojmu je znatno bolji.
dalmatino:
Kroz Meoptu R1 3-12x56 sam gledao, Minoxa ne. Ako je vjerovati testu "Jager 3/2014", Jedan i drugi u istoj klasi pušu DDopticu za vratom !
http://www.testberichte.de/a/jagdbedarf/magazin/jaeger-3-2014/390846.html , možda neko ima i cijeli test !
Konačan odabir svatko donosi sam, nekada su i detalji presudni, pa i reklama, težina, dimenzije i tko zna što sve ne. Ne love svi samo noču. Prednost Minoxa je manje povečanje što je dobro za pogon !
Slažem se R2 je nova klasa Meopte, koja uklanja gore navedene nedostatke Meopte, i koketira sa Swarom čak i područjima povečanja, ali tko ima ima, ja bi za isti novac rađe Swarovskog., ako ništa a ono zbog ptičice!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju