Optike i nosači > Optike
Nikon vs Leupold
Traper.:
Vuce, svaka ti dala za ovaj post. d4
tomo6:
Nešto se pita i onog koji stoji iza optike,i svojim prsticem vuče obarac 2p
roger:
O tome se rijetko prica.
pepi2:
Najgora solucija je kad na optici ustedis 2-3 tisuce kuna ( tu mislim kad imas ali pametujes) a takva ti klikove prebacuje tek kad puknes metak ili sto drugih cudesa.
Na premiume se jako rijetko netko pozali , sa ovim drugim egzotama rijetko kome se posreci. Poslovica "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari" sigurno drzi vodu samo trebat ce ti nekoliko desetljeca iskustva da to spoznas ili ako si mudar poslusas starije i dobronamjerne.
milohnic1983:
Ajmo ovako da li netko može sa sigurnošću reci u čemu je recimo swar z6 bolji od ovog nikona monrach 7 ili leupolda vx da zaslužuje da mu je cijena duplo veća ? Dosta sam se bavio sa fotografijom pa znam o objektivima šta je ista stvar jer plaćaš staklo i ime . Fotografi isto imaju ovakve rasprave znaci koji objektiv za koje prilike da li uzeti 50 mm f1,2 ili f,14 razlika u cijeni ogromna a ja i danas ne vidim razliku na fotkama . ali ako ćemo tako gledat posao može obavit i puška od 1000 kn ali svi opet vole pogledat sauera, steyera, blasera Itd a zbog čega ? Zbog toga jer nam je to u prirodi i uvijek težimo boljem, kvalitetnijem i na kraju i skupljem a kad to i nabavimo još dižemo ljestvicu i sad bi možda i neku gravuru ili custom drvo a to definitivno ne pomaze lovu ali se dobro osjećamo kad tu istu pušku izvedemo u šetnju :-) mislim da je na kraju bit svega da svatko kupi ono s čim će biti zadovoljan dok mu to dopuštaju financije i žena ;-)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju