Optike i nosači > Optike
Nikon vs Leupold
toplichanec:
Ma znam ja sve to i večina je točna.
Na Blaser ti ide Zeiss, a na Mannlichera ti ide Swar.
Npr. na mercedesa ne možeš staviti sava esximo, već mora ići Continental ili Michellin.
Jedno ti veže drugo.
A želje su drugo, a mogućnosti .....
Ako ima mogućnosti, nemaš beda, između vrhunskog jednog i vrhnusnkog drugog nema velike razlike. Kvaliteta bezprijekorna.
Npr. mobiteli, imam Samsunga S7 koji je prije godinu dana bio best buy, inače je koštao ko 6000 - 6500kn, (prodao corsu diesel za te novce) i stvarno je dobar. Sad je izašao S8, a pošto radim u takvoj firmi, mislim da na jesen ide i S8, naravno povoljnije, neki bonusi i tako to. Kako sam techo frik, iskoristio sam jako puno svoj mobitel, a to je ništa prema mogućnostima što ima. Dok drugi nisu niti blizu tome, ali imaju mogućnosti. Svaka čast.
Tak ti je i s optikama, ako imaš kupuj najbolje, nečeš se razočarati, a nečeš niti sve iskoristiti.
Ako nemaš kupuj nešto srednjeg razreda, nečeš imati osmjeh kad vadiš iz ormara, ali češ imati osmjeh kad položiš dlaku na travu. Eto.
Svi smo malo zabrazdili oko tehnikalijama, a bit lova je ipak nešto drugo - onaj iskonski adrenalin pečinskog čovjeka - neprocjenjivo, a za sve ostalo je MasterCard.
milohnic1983:
Slažem se kolega , neko je ovdje napisao da priroda vuče čovjeka korjenima i stvarno se osjećam dobro kad sam u šumi , taman samo u šetnji ili planinarenju a šta se tiče lovačkog alata pročitao sam jako puno tog da mogu sam zaključit šta je dobro i o čemu se mašta ali sve šta radim volim dobro istražiti i pitati za savjet . Zato sam i pitao za nikona i leupolda jer sam pogledao dosta recenzija i u specifikacijama mislim da ništa nisu lošiji od swar z6 osim šta je swar nekakav prestiž i slovi kao jedna od najboljih a koliko vidim ovdje svi teže perfekcionizmu šta se tiče lova :-)
O ukusima se ne raspravlja jer netko voli BMW netko audi a netko Mercedes ali svi maštaju o ferrariju .
roger:
Vuce sa Motajice,
Ja sam svaku pusku, pa i svaku optiku, birao mozda i po godinu dana.
odluka nikad nije jednostavna. I niko nije rekao da su sve te optike lose (meopta, leupold, nikon, kako navodis). Postavlja se samo pitanje kolika nam kvaliteta treba i za sto, i koliko mozemo investirati.
ja sam sebi poslagao ovako kombinacije, gdje mislim da nigdje nisam zakinut u kvaliteti i primjeni:
puska za ceku i pirs - Zeiss 3-12x56, da izvucem maksimum iz sumraka
puska za pogon, meopta, sirokokutna (imam, dakle, i ja meoptu i uoce ne tvrdim da je losa)
MK 22 LR, optika Diana za zracnu pusku
E, sad mogao sam staviti i swara i bendera na sve 3, ali cemu, kad govorimo o razlicitim namjenama?
Koliko god me srce nekad vuce u neku investiciju, nastojim uprkos tome biti racionalan, da ne bacam pare.
springo:
Ima jedna poslovica koja kaže: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"
vuk sa motajice:
--- Citat: springo - 28. 05. 2017. 07:35:05 ---Ima jedna poslovica koja kaže: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"
--- Kraj citata ---
Ima i ona druga nisam toliko glup da rasipam novce koje sam mukom stekao po bijelom svijetu zarad nekih zvucnih imena koja nista bolje nece doprinjeti da budem veci i jaci lovac u odnosu na neku upola pa i manje vrijednu stvar koja ima debelu garanciju i koja je jako provjerena. Naravno svako kupuje ono sta misli da je dobro i moze a meni licno nesmeta neka kupi ko god sta zeli i ja bih licno volio da svi imamo mogucnosti da uzimamo sta nam se svidja. Ali ja u nekim stvarima imam granice pa makar i mogao kupiti V8 ili Z8 nezelim ga imati i cao. Volim klasiku i nejurim da odstrelim pod svaku cijenu, ima dana srescemo se opet i itd. A za svoje potrebe lova ganjam jednog Swarovskog Habicht 1,5-6x42 i to je to meni nista bolje ni jace netreba.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju