Optike i nosači > Optike
Optika SUTTER
Laufer 223:
Ne možete me uvjerit da optika ispod 200 E valja. Koliko ima antirefleksnih premaza? Kolika je transmisija svjetla? Kakav je mehanizam? Kakav je tubus?
anubis:
Ima i onih oko 2000 E koje se nisu proslavile...nije da branim ovaj brand (štoviše nisam se sretao snjime) ali ponekad ima manje problema sa optikama cijenovnog ranga 3-4000 kn, nego sa "premium" klasom paci
sheytan:
Kolega Laufer, ovde može biti priča samo o tome da li optika IZDRŽAVA trzaj, na duge staze. U praksi je dokazano(iz ličnog isqstva, a i iz isqstva oko 60kom koje su prodate privatno po Srbistanu! :) ) da ove sa 30mm tubusom mehanički apsolutno zadovoljavaju srednje kalibre, uključujući i 300wm! :)
O premazima i transmisiji svetla mislim da ne treba pričati puno, do npr. 500e, veruem da se slažete?
Opet, uporedjivao sam Suttera i Swara novije generacije, oba 1.5-6x42, i razlika u sumrak je bila nekih cca. 5min(da se sa Swarom moglo duže pucati)... Naravno, i po danu i u sumrak Swar ima znatno bolju sliq... S druge strane, jeftiniji Bushnelli imaju jako pristojnu sliq po danu, a znaju se raspasti nakon 10ak metaka srednjih kalibara... paci Tako da mislim da, kad pričamo o jeftinim optikama, jedina tema treba biti IZDRŽLJIVOST, i eventualno pouzdanost i preciznost klik mehanizma... zagi
sheytan:
p.s. Da ne bude zabune: Nikakav materijalni interes nemam da ih hvalim! Prodam za prijatelja po koju povremeno, čineći mu uslugu, ali dinara od toga nemam! I ja sam bio više nego sumnjičav, kada je prijatelj uzeo prvi Sutter koji sam uživo video, 1.5-6x42, i stavio ga na 30-60, ali nakon par desetina komada ispaljenih metaka, naručih i ja sjebi jedan, i definitivno se nisam pokajao! z1 Npr., uzeh polovan 270w, i sa sveže namontiranim Sutterom sa mildot končanicom, sa bajatom municijom PPU prvi dan na 300m dobih ovo:
Pogodak u sredini je od prijatelja Save, iz istog karabina... ludiloo
(puška, naravno, srbistanske proizvodnje, one što nisu za ozbiljne lofce i ozbiljne daljine... ref )
vuk sa motajice:
Samo neda se ni ovaj nevaljali 30-06 ::) ;D . Koliko je para taj Sutter uvecanja 3-9 ili 3-12x50 i jel imaju crvenu tacku. Gledam neki dan Minox čini mi se uvecanja 3-9x40 230 eura mislim da je to fina optika za tu lovu, neki Slovenački sajt bješe.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju