Optike i nosači > Optike

Optika za pogone

<< < (10/24) > >>

Štef:
Ja bi se rađe bazirao na optike koje imaju 4x uvećanje u odnosu na ove koje preporučate od 6x na osnovno povećanje. Što znaći da optika npr. 1,5-6 x 42 je bitno jeftinija od optike 1 - 6 x 42. Ova uvećanja od 6x (a postoji već i od 10x i više)  u odnosu na osnovno povećanje su relativno novijeg datuma pa zbog toga i skuplja. Slobodno se bazirati na 1,5 - 6 x 42 , iz toga se da puknut i u sumrak bez problema na, nazovimo to dalje , a može se bez problema pucat sa malim uvečanjem i na 5 metara što se ponekad i dogodi u pogonskim lovovima.  zagi

perop:

--- Citat: Štef - 20. 02. 2014. 15:28:31 ---Ja bi se rađe bazirao na optike koje imaju 4x uvećanje u odnosu na ove koje preporučate od 6x na osnovno povećanje. Što znaći da optika npr. 1,5-6 x 42 je bitno jeftinija od optike 1 - 6 x 42. Ova uvećanja od 6x (a postoji već i od 10x i više)  u odnosu na osnovno povećanje su relativno novijeg datuma pa zbog toga i skuplja. Slobodno se bazirati na 1,5 - 6 x 42 , iz toga se da puknut i u sumrak bez problema na, nazovimo to dalje , a može se bez problema pucat sa malim uvečanjem i na 5 metara što se ponekad i dogodi u pogonskim lovovima.  zagi

--- Kraj citata ---
teaa
Štef sve to stoji što vi kažete ipak cijena uglavnim određuje kupnju. Što se tiče ZOOM-a X6 stvar se može postaviti i tako da je meta veća sa povećanjem X6 i da je tada metu lakše pogoditi. Također u opogonu s povećanjem X 1lakše se i brže puca nego s povećanjem X 1.5. Sa svakom od ovih optika može se s malo treninga uspješno loviti. Ovdje je presudan trening i individualne karakteristike lovca i strijelca. Što se tiče povećanja za daleko pucanje i tu je Zoom x6 u značajnoj prednosti. Sa Zoom-om x6 može se daleko potegnuti u odnosu na zoom x4. Kvalitet optike i inovacije u optičkom svijetu značajnim koracima grabe naprijed. Mislim osobno da je ova Meopta Meostar R2 1-6x24 ill odličan izbor a s time se slažu i mnogi svjetski stručnjaci. Kao što sam i naveo optički stručnjaci na Shoot Show-u Las Wegas 2014 o njoj pišu sve najbolje.
 zagi

Štef:
 I još jedna dodatna informacija - kod optika koje imaju 1x odnosno 1,5x uvečanje, široko vidno polje a montirane su na karabine koji imaju cijev 50-ak cm (i duže) i nišane - u sliku optike uvijek ulazi i  prednji nišan. Al to već znate  zagi

odnal:
da li je to nedostatak , smetnja , pokriva dio vidnog polja ili .... ?

Lazar:
ali da bi se iskoristio potencijal pogonskih optika sa povecanjem od 1x puca se sa oba otvorena oka , samo tako ovo povecanje ima smisla a tada se nisan nevidi a i velicina vidnog polja optke nije bitna

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju