Optike i nosači > Optike
SWAROVSKI optike (Z6, TIROL i ostale)
krilaš:
--- Citat: Nikola - 24. 02. 2010. 21:19:09 ---
--- Kraj citata ---
ti imas ozbiljnih problema..
Leupold da nevalja?
Bushnell elite serije 3200, 4200 i 6500.. ovu zadnju bi da mi netko rado pokloni...
[/quote]
Nemam ja nikakvih problema
Ja jednostavno imam svoj stav ,svoj ukus,svoje mišljenje i iskustvo.
Koje apsplutno ne mora da se složi ni sa čijim pa ni sa tvojim gospodine Nikola.
To ne znači da ja imam problema,to samo znači da postoje razlike u vise aspekata.
Što je jako dobro da razlike postoje.
laz z10 zagi
Pozdrav Goran
perop:
--- Citat: zoki - 24. 02. 2010. 17:15:06 ---
--- Citat: perop - 23. 02. 2010. 22:47:53 ---Neki dan su moji prijatelji pravi lovci i znalci ljudi sa velikim brojem trofeja i velikim lovačkim iskustvom uspoređivali jedan prastari Kahles i Swarovski Z6 interesiralo ih je ono osnovno uvećanje X 6. Gledali su i gledali ali sličnost je bila tako velika da nisu vidjeli bilo kakvu osobitu razliku. Sam vlasnik Swarovskog je došao do zaključka i osobno je izjavio: "Z6 je prevara stoljeća". Ja osobno nisam lovio sa Swarovskim Z6 pa ne želim o njemu ni davati svoje mišljenje.
--- Kraj citata ---
Gospodine, koju sada optiku posjedujete? Ja lovim sa starim Swarovskim 6x42 i sa Z6i 2-12x56. Tko veli da to ne valja nema pojma o optici. Nemojte kuditi konja kojeg niste jahali. Zeiss i Swarowski su vrhunske optike, i to cijeli svijet zna. To je Mercedes, a sve ostalo su auti. Toliko od mene. z14 zagi
--- Kraj citata ---
z14
Lovim Leupoldom WX- II- 3-9X50 i Docterom 2.5-10X48 illuminated. Lovio sam Swarovskim 6x42 i nije mi se sviđao promijenio sam ga i kupio Leupolda koji mi je bolji od onog modela Swarovskog kojeg sam ja imao. (moje osobno mišljenje). Sa Z6 sam pucaona strelištu i to modelom 2.5-15X56 i nije me nešto posebno oduševio. Nisam lovio sa Z6 pa ne mogu reći nešto više o toj optici jer se optiku najviše volim isprobati u lovu. Sve drugo meni kao lovcu nije važno. Inače sam razmišljao o nabavci Z6 ali sam od nje odustao a mogu ga dobiti povoljno i od kolega o kojima sam pisao. Nigdje ne komentiram kvalitet Z6 nego iznosim mišljenje ljudi koji ga imaju bar trojice koju poznajem i koji kažu da je Z6 jedna obična marketinška prevara kako oni kažu prevara stoljeća gdje cijena optike ni u kojem slučaju ne opravdava ono što se njome dobiva. Svakako da oni lovci i strijelci koji posjeduju Z6 imaju uglavnom drugačije mišljenje i ja takvo mišljenje poštujem. Forum i jest mjesto gdje se raspravlja i gdje se iznose drugačija mišljenja. Nisam pisao o Zeissu to je jedna druga priča.
z10
zoki:
Čudno mi je to da je netko mišljenja da Swarovski ne opravdava cijenu. Z6i 2-12x56, kristalno čist po danu kao i u sumrak. Fosforna končanica za bolje ciljanje u sumrak. Za brzo pucanje malo povečanje i svijetleča točka koja se može podešavati po jačini. Isto tako veliko povečanje od 12x na velikim daljinama. Ne magli se prilikom promjene temperature. Lijepog dizajna. Pa kaj bi još trebala i vino kuhati??
E sada cijena je malo paprena i ne tvrdim da se za te novce ne može kupiti dvije optike koje če isto dobro služiti ili za manje novaca opet jako dobra optika i vrhunske klase. No, marke su se uvijek plačale, to svi znamo, kako kod lovačke odječe i obuče, tako kod auta, tako i kod optika, a tako je i kod oružja. Svi mi imamo svoje gušte i mišljenja, Što je nekom bezvezno trošenje para, drugom je gušt, pa tko voli nek izvoli. Optika je skupa ali je i jako dobra, no nikad se svima nije sviđala ista stvar, pa tako ni to. zagi z14
josip89:
svaka magla se zamagli prilikom promjene temperature
čak i zeiss sa lotutecom
ali kod nagle promjene temperature
kad zimi ili noću dođeš iz lova odma u lovačku kuću ili na dosta topliju poziciju svaka se zamagli
perop:
--- Citat: josip89 - 31. 03. 2010. 19:46:37 ---svaka magla se zamagli prilikom promjene temperature
čak i zeiss sa lotutecom
ali kod nagle promjene temperature
kad zimi ili noću dođeš iz lova odma u lovačku kuću ili na dosta topliju poziciju svaka se zamagli
--- Kraj citata ---
teaa
Mislim da ovo baš i nije točno. Pogledaj na Bushnellovim stranicama kako se Bushnellovi stručnjaci rugaju s optikama zvučnih imena među kojima je i Swarovski. Na žalost test je provjeren i nije demantiran jer da nije istinit slijedile bi ogromne tužbe za naknadu štete. Zaštita protiv orošavanja i kapljičenja je bitna i vrijeme je da i Swarovski poradi na ovom važnom pitanju.
Pogledajte: www.bushnell rainguard HD
z10
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju