Optike i nosači > Optike
YUKON optike
Goran:
Pade mi na pamet prije nego sto kupis ijednog pogledaj novi Yukon Jaeger 3-12x56 mozda ti se vise svidi a cijena je slicna.
kuki100:
jedna opaska...čovjek u lapis plusu tvrdi da je paralaxa na 50 metara ne na 100... a jager je novija serija crafta koliko je on meni objasnio... s time da yukon ima garanciju 10 godina na trzajne sile od 7000 joula. dok optisan mamba ima garanciju 3 godine... moja preporuka ti je yukon... naravno sada če ti ostali cijenjeni kolege lovci reči štedi još malo pa kupi polovni swar ili s&b ili zeiss... s oproštenjem a nadam se da mi neće nitko zamjerit zajebi stvar... vjerojatno godišnje ne ispucaš 200-300 kom streljiva ili neznam čega...a za lov sa čeke gdje češ godišnje odstrijeliti 5-10ak komada divljači ta optika ti je sasvim ok...ako uzmemo u obzir da swar novi košta najmanje 12-13 tisuča hrvatskih životinjica a ovo oko 3000... da je bog bogu brat služit će te 10 godina....BEZ ZAMJERKE STARIJIH I ISKUSNIJIH LOVACA...
Goran:
Optika sa tvornicki uradjenim paralaxom za 50 m je samo za small bore ili malokalibarske puske ( i zracne) i takva takmicenja. To mi je cudno, jako cudno je standard je 100 m a nekad i 150 radi boljeg pokrivanja cistice slike na prakticnim daljinama izmedju 100 i 200 m. Proizvod uzivo jos nisam vidio pa ne znam o cemu se tu radi a sumljam da bi tvornica to tako izradila namjerno.
kuki100:
priznajem i meni je bilo malo glupo ali čovjek tak veli...samo prenosim ono što je on meni rekao...inače držao u ruci i 3-12x56 i 7x50 .... solidna optika... nije kina (belarus)... jedina zamjerka moja na trgovca je što mu optike nemaju baterije pa nisam mogao provjeriti crvenu točku...
Goran:
Optika standardno dodje sa baterijom!???
Mozda pogledaj i 1.5-6x42 koji je nekima svestran i klasican za EU tip lova.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju