Lovna kinologija > Pomagala

kucice za pse

<< < (19/26) > >>

nostromo:

--- Citat: HuntR - 06. 01. 2009. 22:28:22 ---biber crep ili glatka stara cigla su svakako topliji od betona,manje deru sape i laktove kod pasa a ako je pod pod blagom kosinom lako se speru vodom,pa ispred boksa izbetoniran ovalni odvod do male septicke,ne znam za bolje resenje.a da lopata ima posla,jeb ga ima.

--- Kraj citata ---

Ja imam u kucicama pod od cigle(i zidove) pa izolacijski stiropor pa drveni pod pa mislim da im nije hladno. Al nekako mi se cini da im beton oko kucica dere sape pa bi to nekako volija rjesiti na njihovo i moje zadovoljstvo. A boks mi je vec izbetoniran(30tak metara kvadratnih) pa mi se neda to jos jednom poplocavati, i sa ciglom bi mi ispalo previsoko. Ovo sa odvodom je odlicna ideja i to namjeravam napraviti vec neko vrime al odvod cu spojiti na veliku septicku jer u planu je izgradnja nove pa cu lokaciju nastimati da mi pase i za boksove.

Jel mozda neko zna koliko kostaju one gotove konstrukcije(stupovi i zicana vrata) i zicani paneli za dvorista? to mi je u planu za zagraditi boksove jer mi se cini najjednostavnije, kupi i zavidaj na poziciju.

lovacpd:
Sitna cigla ima jednu manu, upija vlagu, samim tim i fekalije....idealno nakon nkog vremena za razvoj kojekakvih gluposti, a ako ne to nakon par zima pocne da se osipa i eto lijepih neravnina

nostromo:
Mislim da cu ja napraviti pod sa ubetoniranim oblutcima, nije ostro a neravno i da se ocistiti vodom.

A vidija san i neke podne plocice za 14,99m2  ;D

Jackal:
Moji boxovi su betonirani i za sada psi nemaju problema sa šapama. Ujedno, oko boxova je ograđen prostor od nekih 200 m2 (trava). Međutim na proljeće planiram prostor oko boxova dodatno urediti, bolje reći zamjeniti zemlju sa separacijom šodera, jer se psi najviše kreću oko boksova pa trava ne raste, već se nakon kiše stvori fucking blato. Po suhome je prašine koliko hoćeš.

Mislim da onaj tko nema mogućnosti da pse drži u ograđenom otvorenom prostoru, već u boksovima, podlogu treba složiti pola beton pola seperacija šodera. Malo je teže za čistiti ali to je za pse najbolje rješenje.

STARI AVDZIJA:
Priča o betonu i lošim šapama se provlaći kod lovaca kao neki mit a vjerovatno je izvor od onih koji bi zatvorili psa na kraju lovne sezone i ponovo otvorili kod naredne.Beton nema veze s tim pas ili ima ili nema dobre šape a tu presudno naslijeđe i ishrana(došaplje)a psi se moraju istrčavati i za to postoji teren i ko ima mogučnosti veći ograđeni posjed.Tamo gdje voda ne pere ima svega i svačega a da bi voda sapirala mora biti tvrda podloga.Ko misli "stvorit "dobre šape u boksu tvrdim da je u velikoj zabludi,bolje da razmišlja o čistoći gdje pas boravi. :smil4226ce1d491b5:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju