Lovna kinologija > Pomagala

Prijevoz psa u automobilu?

<< < (10/16) > >>

STARI AVDZIJA:
Žičani je dobar ali opet prvenstveno da na izložbi možeš držati pse zatvorene i odložene kad ne izlažeš(praktično iz mnogo razloga)ali opet problem sa podom kada staviš u neki prostor npr.auto.
Ovaj transportni ring je funkcionalan,praktičan,jednostavan za održavanje higijene,rasklopiv ali brate poskupo to sve(i još se uvozi iz Holandije)
Ima li iko ideju za improvizaciju npr.od starih hladnjaka i slično ili neke plastike raditi pod pa kombinacije razne da je praktično,funkcionalno i po principu uradi sam.Kako"zavariti"plastiku?
Tako  tih ideja i konačnih rješenja ima li lovaca,kinofila da su uspjeli takvo nešto uraditi i na koji način,koji materijal,sredstva i drugo.

Baki:
Ja sam,sam sebi napravio transportni box za pse koja se stavlja na kuku od auta, i oblozio je malom ceradom sve me je ukupnu izaslo 60 eura.Postavicu sliku da je vidite kako izgleda.

Jackal:

--- Citat: Step - 13. 01. 2009. 00:10:33 ---
ali normalno, moja vižla se ne želi voziti u transporteru ili prtljažniku!!!!  paci paci paci paci paci paci

sada je vozim na prednjem sjedištu auta u običnoj kartonskoj kutiji (da ne povrati i zbog dlaka)  hao hao hao hao
to je za poluditi!!! žena i djete se voze odostraga a pas na suvozačevom mjestu  happi happi happi happi

--- Kraj citata ---

Za.ebane su te vižle. Hahaha

Ja svoje vozim u bunkeru bez transportne kutije. Stavim stari tepih koji po veličini odgovara bunkeru i to je to.
Žičane kaveze koristim jedino na izložbama.

STARI AVDZIJA:
dajmo ljudi ideja za transportne boksove koji se stavljaju u auto a svi znamo šta bi sve trebali da omoguće odnosno sprijeće.Ovo sa ostalim načinom transporta smo opisivali u drugoj temi gdje sam i ja stavljao prilog pa da se ne ponavljamo u ovoj temi molim vas. zagi

PinzHunter:

--- Citat: REDZO - 14. 01. 2009. 14:59:49 ---dajmo ljudi ideja za transportne boksove koji se stavljaju u auto a svi znamo šta bi sve trebali da omoguće odnosno sprijeće.Ovo sa ostalim načinom transporta smo opisivali u drugoj temi gdje sam i ja stavljao prilog pa da se ne ponavljamo u ovoj temi molim vas. zagi

--- Kraj citata ---

Imam ja po tom pitanju ideja dovoljno ali je materijal skup. Mislim na aluminijske cijevi, profile, spojeve, varenje itd...
Kad sve to sracunam dodje mi zlo pa i nemislim o tome.

Mogu ja sad reci, nemam cuke pa sta me briga. Nije tako, nemam bas cuke, ali sam se dovoljno dugo sa ovim problemom zabavljao i sve se svodi da treba oko 200 Eura materijala + ruke itd.. >:(

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju