Lovna kinologija > Pomagala

Prijevoz psa u automobilu?

<< < (11/16) > >>

Jackal:

--- Citat: REDZO - 14. 01. 2009. 14:59:49 ---dajmo ljudi ideja za transportne boksove koji se stavljaju u auto a svi znamo šta bi sve trebali da omoguće odnosno sprijeće.

--- Kraj citata ---

Bez ljutnje prijatelju. Vido sam više vrsta: žičane, plastične, drvene, jednodjelne dvodjelne itd, neke sam i koristio. Najbolje mi se pokazala plastična sa dvostrukim dnom: gornja stjenka šuplja kako bi pas prilikom povraćanja ili vršenja nužde ostao koliko-toliko "zaštičen". Lako se pere i nije težak.

Mislim da je to sve što bi transportni box trebao zadovoljiti.

Međutim, plastični box nije za "divlje" pse jer ga je lakše oštetiti od ostalih. Imao sm prilike vidjeti jednog oštrodlakog njemca koji je doslovno rasturio box u kakvom ja vozim dva psa bez problema.
 ččč
ma kakva ljutnja kolega ja to iz racionalnih razloga velim da ne odemo sa teme ili u neku koju već imamo i evo dobro si i ja zaboravio to reći ovakav trans.boks na slici i ja da stavim dva baraka ima da ga rasture ko panta pitu to je to samo naprijed skontačemo mi ovdje nešto pametno a ne moramo žurit a de malo detaljnije taj sadržaj objasni molim te to što si opisivao

STARI AVDZIJA:
ma kakva ljutnja kolega ja to iz racionalnih razloga velim da ne odemo sa teme ili u neku koju već imamo i evo dobro si i ja zaboravio to reći ovakav trans.boks na slici i ja da stavim dva baraka ima da ga rasture ko panta pitu to je to samo naprijed skontačemo mi ovdje nešto pametno a ne moramo žurit a de malo detaljnije taj sadržaj objasni molim te to što si opisivao teaa

Jackal:

--- Citat: REDZO - 14. 01. 2009. 20:32:05 ---ma kakva ljutnja kolega ja to iz racionalnih razloga velim da ne odemo sa teme ili u neku koju već imamo i evo dobro si i ja zaboravio to reći ovakav trans.boks na slici i ja da stavim dva baraka ima da ga rasture ko panta pitu to je to samo naprijed skontačemo mi ovdje nešto pametno a ne moramo žurit a de malo detaljnije taj sadržaj objasni molim te to što si opisivao teaa

--- Kraj citata ---

Pretpostavljam da me pitaš za plastični box. Mislim da je slika sličnog boxa (transportne kutije) bila prikazana u prethodnim postovima. Znači, to je kutija koja se sastoji iz donjeg i gornjeg dijela. Donji izgleda kao kada na čijem se podu nalazi rupičasta plastična demontažna ploča. Kroz tu ploču prolaze pseće izlučevine (iz gornjeg ili donjeg tjelesnog otvora) u dno kade, i na taj način je osigurano da pas ne leži "u vlastitom dreku". Osobno mi je to najdraži dio kutije jer mi kuja uredno povraća prilikom transporta.
Gornji dio kutije je također plastični i ima nekoliko utora preko kojih se zakvači za donji dio. Vrata boxa su žičana i klizna kako bi zauzela manje mjesta prilikom njihovog otvaranja i zatvaranja.
Na gornjem dijelu se još nalaze pretinci koji su dovoljno veliki za odlaganje rodovnika, povodnika, zviždaljke  i ostalih popratnih predmeta.

Meni je donji dio još koristio kao mjesto gdje se kuja kotila i prebivala sa štencima. Razlog tome je upravo ta rupičasta ploča koja se demontira i omogućuje jednostavno čišćenje.

Kutiju sam kupio u Pet Centru za nekih 600-700 kn.

Nadam se da sam pomogao. 

nostromo:

--- Citat: nazime - 08. 10. 2008. 20:21:37 ---Ja svog vozim u gepeku, napisah ranije, ali ga svežem da ne preskače. Ali ne trebam ga ni vezati jer zna svoje mjesto i ne preskače. Pri odlasku od kuće gleda kroz prozor, a na povratku većinu vremena leži.
Ne smeta mi ako je i prljav pa ide u auto, ipak je to njegovo mjesto, i kad treba očistim.

--- Kraj citata ---

z10 sve isto i funkcionira odlicno(terijer) S tim da ja jos imam jedno satorsko krilo s kojim sve pokrijem i otvorim malo zadnja stakla da ima friskoga zraka.

Kad se parkiram izvadim kuju vanka i vezem je i ona miruje jer zna kad se vratim da ce biti akcije z2

Prvi put sam je bija ostavija u gepeku, pobrinija san se da joj nije ni vruce ni zagusljivo al nisam racuna da bi joj moglo biti dosadno pa mi je malo gricnila jedan sigurnosni pojas za zadnji sic. Auto je tad bija star 10 dana... uf

dean:
Dečki, opet izmišljamo toplu vodu... I neki hoće čekić da bi njim šerafili matice... Pas ako je miran, neka ga u autu, ako ne, plastičan boks i đenja. Kako svi pušku nosimo u futrolama, a ne u plahtama, ruksacima ili dekama, tako i pas ima svoju "futrolu" kad se vozi u autu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju