Lovna kinologija > Prehrana pasa
Hrana za pse
Felis:
uf
Hrana za pse se ne proizvodi radi dobrobiti pasa nego radi dobrobiti ljudi koji prodaju tu hranu. Ostalo je sve reklama. Činjenica je da u pseću hranu idu isključivo otpaci različitih industrija... a ti ovdje govoriš o mesu i vodi zatrovanoj insekticidima... u svakom slučaju ne bih volio kupovati meso tamo gdje ga ti kupuješ... fre fre
nastavljam hraniti svog psa sirovim mesom kao vuka (to ti je inače postao trend i u sjevernim zemljama - Švedska i sl) i kuhanim mesom s malo povrća i riše, pas izgleda ko ferari... a ti nastavi nasjedati pričicama i reklamama...
Meso nabavljam od mesara kojem vjerujem - ne po kojekakvim Konzumima, već direktno od mesnice koja ima klaonicu.
Sve u svemu, nemam ništa protiv suhe hrane - nije loša i praktična je... ali daaaaleko od najboljeg izbora za psa... ostajem pri tome do daljnjega...
Marko2107:
--- Citat: Felis - 20. 06. 2011. 10:47:03 --- uf
Hrana za pse se ne proizvodi radi dobrobiti pasa nego radi dobrobiti ljudi koji prodaju tu hranu. Ostalo je sve reklama. Činjenica je da u pseću hranu idu isključivo otpaci različitih industrija... a ti ovdje govoriš o mesu i vodi zatrovanoj insekticidima... u svakom slučaju ne bih volio kupovati meso tamo gdje ga ti kupuješ... fre fre
nastavljam hraniti svog psa sirovim mesom kao vuka (to ti je inače postao trend i u sjevernim zemljama - Švedska i sl) i kuhanim mesom s malo povrća i riše, pas izgleda ko ferari... a ti nastavi nasjedati pričicama i reklamama...
Meso nabavljam od mesara kojem vjerujem - ne po kojekakvim Konzumima, već direktno od mesnice koja ima klaonicu.
Sve u svemu, nemam ništa protiv suhe hrane - nije loša i praktična je... ali daaaaleko od najboljeg izbora za psa... ostajem pri tome do daljnjega...
Ne kažem ja da si ti u krivu...
Govorimo baš o praktičnosti u današnje vrijeme i o tome da većina ljudi nije u mogućnosti svaki dan raditi obroke svojim ljubimcima.
--- Kraj citata ---
Felis:
tu se apsolutno slažem s tobom!
normalna stvar - meni je velika zaje.... kad moram negdje na put na par dana s cuckom - šta za klopu? ali ajde, ima kvalitetnih konzervi pa se izdrži... Landfleisch je ok.
Kakarto:
Dragi moji, Hrana popust, stranica kdo koje nađete dnevne popuste za hranu za Vas ili vaše ljubimce ;D heh, pogledajte pa javite dojmove :) Uštedite, ne zamjerite :D
rostilj
Ideerp:
Da malo osvježimo temu,koju dehidriranu hranu koristite(proizvođač i cijena kilograma),ja sam svom štenetu davao Miglior Cane Puppy,pa ga je počeo lagano bojkotirat pa sam prešao na Pedigree Junior kojega usisava.Rijeko mu dajem dva puta dehidrat,dobija i "ostatke" od ručka,to je lešo meso(čak mu i mast odvojim da mu je lakše žvakat,ludost),gulaš,juha,riža,pohana piletina...rijetko u juhu dobije kruha,kasnije kad navrši godinu dana mu mislim početi ponekad i skuhat kore od pršuta koje bi prethodno umakao u vodu da iziđe sol pa onda kuhao i "otpad" iz mesnice(grkljani i to),dehidrat nije baš super premium,17kn/kg ali dobija VMP vitamine tako da...kad krene lov planiram mu davati nešto od Eukanube ili Royal Canina nešto primjereno aktivnostima,ali me zabrinjavaju priče o nekim oštećenjima jetre zbog visokog postotka proteina u tim hranama(30%).
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju