Lovna kinologija > Prehrana pasa

Hrana za pse

<< < (33/36) > >>

grom:
Kad imaš samo jednog psa drži se domaće hrane. Mesaru daš za piće i uvijek će se naći nešto za psa. Skuhaš i kombiniraš s rižom, povrćem, SUHIM kruhom, malo maslinova ili bučinog ulja i nemaš brige. Jeftine tunjevine u konzervi pa mješaš s tjesteninom itd..Dehidrat koristiš za nevolju, kad nisi doma ili nemaš vremena. Cijeli život u kući imamo bar dva psa i odgovorno tvrdim da oni što ih je pok dide nekad hranio su živjeli duže i sa manje problema općenito. I meso divljači je odlično, na manje komade i dobro skuhaš radi parazita ili neke bolesti. Uz to u juhu dodaš po želji, definitivno rađe jedu kuhano s mesom nego bilo šta drugo. Čak i dobra topla juha sa starim kruhom zimi im dobro dođe i rado jedu. I sam trenutno koristim Atletic Alta Energiu, nije loše alo kuhano je zakon. A i sirovo.

Gabro:
Dobro ga čuvaš, ne fali mu ničega, svaka čast!! A koliko sam vidio neka videa pasić je i zaslužio, samo tako nastavite bravooo bravooo.
Tko ima vremena i dostupan mu je klaonički i mesarski otpad (ali pritom mislim kvalitetniji klaonički i mesarski otpad, ne pluča i jetra(ponekad), najbolje grkljani, hrskavice, žile, krajički mesa i žlundre....) mislim da je to pasu najbolje . Loša stvar u tome je šta se treba zajebavat kuvat, skladištit, šporkavat oko kuče, liti ima muva dosta, kupe se miševi, pas ima dosta izmeta i to svakakve tvrdoče. Nije najlipše kad dođeš prat box a ono gomila i to mekana najranije ujutro slL slL. Zajebana je stvar isto kad pas navikne na meso neče dehidrat ni pogledat.
Od dehidrata nešto premimum i super premimum i nema problema. Ja več 10 ak godina koristim Happy Dog i zadovoljan sam. Ako pas dobro jede dehidriranu hranu samo ti njemu davaj neče mu ništa bit. VMP svakako najbolji vitaminski pripravak za pse. Štencima i skotnim kujama dajem obavezno a i starijim pasima kad je lov i kad se puno troše.

Ideerp:
Ma ja san već skonta kad zaradin sad na lito kupit visokokvalitetne hrane za cilu godinu(Eukanuba ili Royal canin,koja mu bolje sidne,dvi kutije VMP-a...),jer kako studiran to mi je najlakše,a od ručka uvik ostane,meni je dostupan otpad i ima bi ja volje to kuvat i iman i di ali je problem to skladištit,tako da je najbolja zamjena neka ekstra hrana,po meni šta je intezivniji miris dehidrata pas ga radije pojede,ovo od ručka i dehidrat je dovoljno za jednog pasa,dogodine kad dođe drugi kombinirat ću im tako,kuvanje i dehidrat.
Gabro vratio mi je pas trostruko svo uloženo vrime i sve,nadan se da će mi vratit i ovo šta sad ulažen,napreduje iz dana u dan,samo problem je šta je zabrana pustanja pasa u polju sada do 7 miseca,a valjda neće zaboravit fermavat hao

leon:
Donosim doma iz klaonice, otac kuva, stavi u škrinju, onda se to vadi svaki dan. isto naručujem i kod mesara i u jednom dučano odpad od piliča brojlera. Rijetko naši psi jedu dehidrat. Pasji stomak voli masu, kvantitetu, hranu na depo. Dajemo i kosti, jako ih vole (goveđe) pa i paštu i juhu. Večina njih nema vremena ni mogučnosti, da nađe meso pa je dehidrat optimalno rješenje.

Ideerp:
Ma mom je 6 mjeseci pa mu odvajam i loj od mesa da lakše žvače i guta(bespotrebno znan),sve mu komadam,dehidrat nastojim šta manje,kad bude imao jedan obrok mješat će mu se dehidrat i to od ručka šta bude,sad glavno mi je pronać pravi dehidrat pa da ima i vitamine u njemu,neku idealnu kombinaciju kvalitenih masti i proteina od eukanube ili royal canina jer glase za najbolje a i cjena je neloša,nekih 25 kn/kg

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju