Lovna kinologija > Prehrana pasa
Hrana za pse
Kljunko:
"Za pse s visokim energetskim potrebama - Working & Endurance", tako se zove eukanubina hrana koja bi trebala zadovoljiti potrebe lovnog/radnog psa. Cijena po kilogramu iznosi oko 40kn a hrana sadrži (oni pišu) iznad 30% piletine. U mesnici ili kauflandu 1kg piletine košta 22kn i ja radije odem i kupim pile da ga pas pojede nego da eukanubinu piletinu platim 100 kn po kili jer ostalo su dodaci tipa ječma, kukuruza, sirka i ostalih đakonija koje moj pas ni mrtav nebi progutao. S druge strane ako je "Cekinov" picek dobar za moju djecu sigurno je sirov odličan i za moga psa. Zdrava logika, a Ameri nam prodaju banane kao i Mcdonald. Reklame, reklame uf!
SEJFO:
Pozdrav!!
Kljunko samoda ti napomnem da nama ništa opasnije za psa neg mu davati pileće kosti jer se one cijepaju po dužini i uzrokuju smrt psa obzirom da se "zaglave u crijevima!!! zagi
Kljunko:
Sirove nisu opasne iako ih ja "izfaširam" i pomješam s malo kuhane riže i povrća ali proguglaj malo o barf-ishrani zaista mi se to čini kao najprihvatljiviji koncept. Prijašnji psi su mi jeli dehidrat ali i često posječivali veterinara ovi sad jedu barf i stolica, dlaka, energija sve super. Nedostatak je što se troši više vremena na pripremu hrane ali uz zamrzavanje ni to ne predstavlja veći problem!
( Kad pročitam na hrani podatak o 4% mesa rol) i to ljudi kupuju mesojedima i skupo plačaju dođe mi da se zagi
PinzHunter:
Kljunko, u pravu si za to, jer skoro svi proizvodjaci pa i hrane za pse gledaju samo jedno:PROFIT, na stetu nas kupaca i u ovom slucaju nasih ljubimaca.
HunterDon:
Kolege, jel miješate dehidrat sa npr. rižom/tjesteninom/palentom/mesom...? Ili ga dajete odvojeno? rostilj
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju