Lovna kinologija > Prehrana pasa
Hrana za pse
SEJFO:
Miješaj jarane kako hoćeš samo ako hoće da jedu!!!
Problem isto kod ishrane pasa može se javiti ako su psi skupa u jednom boksu pa jedu iz jedne posude (ili dvije) jer onda halapljivo jedu i ne sažvaču KOSTI nego samo gutaju- e tad isto može doći do problema!!! zagi
P.S. NIKAD pileće kosti !!!!!!--lijeka se nema-žašto rizikovati!!!
HunterDon:
Već nešto više od mjesec dana kuju hranim Purinom Pro Plan (janjetina+riža) i moram reći da sam prezadovoljan tom hranom! zagi
dean:
Ja svom dajem neku made in USA. I odlična je! 21 % proteina, 14% masti, stolica je mala i tvrda. Pas je u formi i nema beda. 20 kila 280 kuna. Nije malo, nije puno, ali mom psu je to za 2 mjeseca, tako da može jesti nekaj kaj valja!
HunterDon:
Deane, kako se zove hrana?
Ja uzimam 15 kg pakovanje,450 kn... znam, skupo, no rezultati su mi odlični... moja je kujica još uvijek štene (6mj.) i još će do 15 mj. starosti jesti tu hranu za štence... Jednom do dva puta na tjedan dobije kuhanu junetinu, dok je ostatak vremena na dehidratu. Sastav dehidrata je ovakav:
Crude Protein 30.0%
Crude Oil 19.0%
Moisture 8.5%
Crude Ash 7.0%
Crude Fibre 3.0%
Calcium 1.3%
Phosphorous 1.0%
Ingredients
Lamb (21%), rice (17%), maize gluten, dehydrated poultry protein, maize, animal fat (Preserved with mixed tocopherols), digest, beet pulp, dried egg, calcium phosphate, fish oil, yeast, potassium chloride, sodium chloride, calcium carbonate, colostrum, minerals, L-Lysine, DL-Methionine.
Vitamin A: 21000 IU/Kg
Vitamin D3: 1600 IU/Kg
Vitamin E (α tocopherol): 280 mg/Kg
Vitamin C (ascorbic acid): 70 mg/Kg
z14
TUROPOLJE:
Kupujem jedino umjetnu hranu kad nemam vremena ili odem na odmor pa mi mama hranida joj je lakše....
Inače odem do klaonice i uzmem pluča sa grkljanima , kože , jetra i poslastice kosti od lopatica,,
Imam veliki kotao iskuham prvo kože pluča i jetra ca.. 30 kgda se to dobro raskuha i tada na tu juhu zasipam kukuruzno brašno pomiješano sa ječmenim brašnom dodam 2% solii kad su žganci gotovi ako je vručina kao sad onda pakiram drug dan u škrinju a ako je zima ostaje dok se ne potroši ..
Tako pripremljeno pomješam sa vodom i malo kruha...kad ima povrča viška na vrtu stavim i toga u kotao da se skuha sa žgancima ..
Tako mi je puno jeftinije i po meni zdravije za pse i jako su zadovoljni..
Kad krenu lovovi u jesen ,, uzimam iz lova sve šta se može dati psima da pojedu..
Glave , iznutrice, i ponekad kože od prasadi .. jedino jetra kuham ,,
To vole najviše kad je friško iz lova... Odkad im dajem kože prasadi , nikad kad sam im dao poslije tablete za crijevne parazite nisam našao gliste ili šta slično ali ih čistim sa tabletema svakih 6 mj.
Kupovnu hranu koristio sam Top energi i dosta je dobra ..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju