Lovna kinologija > Prehrana pasa
Hrana za pse
markoherc:
moj otac, brat i ja lovci, svaki po 2-3 pasa (tako se pravdamo mami) trenutno sad 9 pasa!
4-alpinca
2-bigla
1-istarski kratkodlaki gonic
1-brak jazavčar
1-posavka
uglavnom uvjek ih ima dosta, pa ko bi to sve hranio sa Royal canin , pa to bi trebalo pravo bogatstvo za hranit!!
nego ima i povoljnijih suhih "bombona" (dry food) , pa malo suhog kruha iz pekare, pa malo do mesare po otpatke , uglavnom svacega smjesas i zlijes vrelom vodom (ako ima mesa onda ga i skuhati, nekad i sirovo)
uglavnom svaki dan po jedna dobra kanta cc 15 kg hrane
a sve to ne kosta mjesecno preko 300kn!
Zarko:
Ja koristim Purina Darling i dosta povoljno,donosi mi prijateljica iz Madjarske za 100 din/kg, i gospodin mlati kao lud,ali ako mu u nedostatku iste dam neku nasu domacu jednostavno nece a ako ubacim pedigree jede kao nenormalan,covek zna sta valja dois
PinzHunter:
dry food je ok,ali je daleko najbolje meso tojest ostaci od klaonice. netreba kuhati bitno je da nije krvavo.
kruh može ali netreba previše jer psima treba MESO. zagi
Antezg:
Moji aligatori uglavnom jedu Pet centar suhu hranu-15kg-75kn + ponekad dodatak mesa, riže i tjestenine kad ima.
Normalno da štenci dobivaju skuplju i kvalitetniju hranu, al kad porastu-pet centar happi
Deda M:
Imate dečki na placu u Dubravi ,vi koji ste u ZG i okolici a i na dolcu i po ZG u mesnicama gotove pseče kobasice,od iznutrica i ostataka klanja pomješano sa kukuruznim brašnomi krvi -ali kuhano i vrlo kalorično za radne pse ,osobito sada u zimi,preporučam da se mješa sitno narezano sa suhom hranom,dobro i za male dok porastu.Najbole za štence -kuhane iznutrice,grkljani plučica i ostale dodatke.AKO dajete jaja odraslima ili štencima sameljite ljusku obavezno i pomješati u hranu.Možda če se nekom vidjeti skupo-da skuplje je ali štenci i mladi psi napreduju na očigled ,rastu ,ali to je od prirodne prehrane.Evo toliko za vas mlađe koji imate štence ili mlade pse a i za psa kad dođe iz lova po hladnome biti če ljepše uz topli obrok a ne samo suhu hranu.Pozdrav od DEDA M.... z14
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju