Lovna kinologija > Prehrana pasa

Prehrana gonica tijekom proljetni/ ljetne sezone

(1/3) > >>

Lik:
Imam istarskog ostrodlakog gonica. Tijekom proljetno/ljetne sezone on je prakticki neaktivan (tu i tamo setnja / istrcavanje) jer je zabranjeno pustanje pasa u loviste. Mene zanima da li mu je istu preporucenu kolicinu hrane potrebno davati ljeti kao i zimi kad je aktivan u lovu.Zimi zavisi od vrste lova i hladnoce dobije i dodatno. Vasa misljenja. Pozdrav.

Nosler:
Kod mene je smanjena kolicina hrane skoro za pola u odnosu na "aktivno" doba godine.  teaa
Sad i onako samo spavaju i idu redovne setnje a to nije neko vece gubljenje energije. z10

Deda M:
Podrazumijeva se da prehrana jesen -zima ide kuhano i toplo jer je pas aktivan i ima potrebu za pojačanom prehranom i naravno toplim jelom dok u prolječe -ljeto ide više suha (dehidrirana )hrana naravno uzuvjek svježu vodu.Uostalom ako niste znali pas u tople dane (ljeto) baš i neče "puno"jesti ali kad zahladi onda počinje sa prehranom za hladne dane -prati pa češ vidjeti -pozdrav  DEDA  M... 

tyrol:
Kao što je rekao DEDA M, pas u ljetnom periodu manje traži hranu (uz naravno obilnije količine svježe vode). Moj posavac dobije zimi i do dvije porcije (više "temeljca"), a opet nije isključeno da ponekad ostavi malo hrane u porciji (mada je to rijetkost, jer organizam traži energiju u zimi, posebno kad je pas aktivan :smil4226ce1d491b5:. Ljeti se znamo i "svađati", kad razvlači "ljetnu" količinu u porciji po cijeli dan. U principu to izgleda kao da pas sam sebi određuje potrebnu količinu hrane prema godišnjem dobu i opterećenju :P :hundtrinkend: :hundtrinkend:

Deda M:
Još jedna napomena-u ljetu  se hrana (kuhana)brzo i često pokvari,tu ulaze i konzerve(gotova hrana),rekao bi po domačem ,da se ukiseli i to pas osjeti iako mislimo da neče jesti.U ljetnom terminu davati rađe suhu hranu upravo zbog kvarljivosti a u zimi dva x  i to ujutro i navečer porciju ali kuhanog i toplog te po jednu porciju suhoga 2-3 x tjedno radi bolje probave kod starijih pasa pošto su oni malo usporeniji zimi i ne kreču se rado po lošem vremenu - zimi -snjegu .Pozdrav DEDA  M.... 

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju