Lovna kinologija > Prehrana pasa
Začinjena hrana u ishrani pasa. DA ili NE?
dean:
Moj pas zadnjih nekoliko mjeseci ne šmeka baš kupovnu hranu. Nisam prešao na drugu vrstu niti drugog proizvođača, jednostavno više voli ljudsku. Par šnita kruha prelijem sa juhom kaj je ostalo od ručka i davi se u tome, a suhu hranu mu tam danas, pojede 10%. Kad pogledam sutradan na večer nema nikaj, ali je pojeo zbog gladi a ne zbog gušta ili zato kaj mu paše. Valjda je u takvoj fazi.
Zoran:
ma vruce je pa su malo smanjili obroke! moja jede samo kad zajde sunce ili u jutru rano
i onda pojede sta joj se dadne! ako dam oko 2-3sata nista nepojede tek kad sunce zađe! tj, suhu hranu! ali neko svjeze meso poludi pruguta cjelo pile! z11
Terza:
Ma ja mislim da to nema neke prevelike veze,evo kod nas u Bosni je bilo dobrih pasa i prije 100 godina a i danas,i velika vecina hrani pse kucnom hranom koja ostane od prethodnog dana,pa im nista ne fali ni u ljepoti ni u radu. mozda smeta probavi neka hrana ali njuhu svakako ne smeta. Kao sto neko rece marketing je cudo. Ovdje ljudi placaju te ostatke iz pekare da hrane pse, jer ipak nije kupovna hrana ni za svaciji djep.
dean:
Ma to su gluposti o skupoj hrani za pse. Ima na tržištu hrane za 100 kuna 15 kila. Suha hrana sa 24-32 % proteina i mom psu to traje 2 mjeseca. Znači da me hraniti psa dnevno kosta manje od 2 kune!
almir:
--- Citat: donet - 20. 07. 2008. 22:50:34 ---Pozdrav,
Interesuje me dali je tačno da psu nikako ne treba davati začinjenu hranu, dimljeno meso i slično, jer će pas usled takve ishrane izgubiti na kvalietetu njuha ččč
Moji roditelju poseduju pekarsku radnju, pa često ostane burek, pizza,neko parče dimljenog mesa ili neko pecivo koje ja povremeno dam psima. Neki stariji lovci mi kažu da nikako takvu hranu ne dajem psima jer ću im tako upropastiti njuh. Kažu samo da im dajem gotovu(granuliranu) hranu, hleba, kuvano meso...
Koliko je sve ovo tačno i kakva su Vaša iskustva?
Ukoliko je tačno, dali se podjednako odnosi na mlade, kao i na stare pse?
--- Kraj citata ---
pozdrav gospodo dozvolite da se ukljucim u raspravu iako se nisam predstavio.
slazem se sa zoranom sto se tice pada apetita, također mislim da prehrana nema veze ni sa njuhom, al ima veze s probavom.
evo pokusat cu odgovorit na naslov
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju