Lovstvo > Provjera znanja
Broj prijelaza za divljač i zvijeri na prometnicama
shandi:
svako malo se može čuti kako divljač izadje na autocestu i strada.sad je pitanje,dali ograda nije održavana i dali se pregledavaju i saniraju rupe u ogradi,ili stvarno ima premalo prijelaza pa divljač traži sve moguće načine da predje preko
Kokot:
Mislim da je briga ministarstva, a i svjest projektanata cesta, prilično velika što se tiče flore i faune.
Samo jedan primjer je zapadna obilaznica Osijeka gdje na 11 km postoje tri propusta za zivotinje (mostovi od 11 do 20 metara, jedan košta cca 1.5 miliona kuna) i jedan most preko kanala "Barbara" koji također služi kao prolaz za životinje. Što znači četiri prolaza za životinje na 11 km (od toga na most preko Drave otpada nekih 650 m) i sam most koji nema otvore samo preko rijeke nego i nekih 250 metara otvora na kopnu koji služe također za prolaze životinja. Mislim da je to ako nista drugo pristojno.
A što se tiče pogibije životnja na autocestama i nije tako strašan broj ako uzmemo broj divljači u RH i dužinu autocesta u kilometrima.
draganco:
Ovde u Austriji ih ima malo vise.
Zovu ih Zelenim mostovima ili prelazima.
Mogu se videti u dva modela-iznad puteva ili podzemni(tuneli).Mali je problem dok se divljac navikne na te vestacke prelaze.
dean:
Svakih koliko km je taj most?
Kod nas se ti mostovi uredno koriste za krivolov, a ne za broja nje divljači. Prije 2-3 godine, je prosječno dnevno jedan most prelazilo 17 grla krupne divljači. Znači vuk i srna te sve veće od toga.
medo:
Ocito su Slavonci sposobniji jer od ZG prema Splitu ima ih premalo.Radio sam na autocesti pa sam upoznat i s politikom koju su vodili. Zalosno
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju