Lovstvo > Sokolarenje

Sokolarenje-lov budučnosti

<< < (5/7) > >>

shaga:
Keo i u svemu ostalom tako smo i u ovome jos uvijek daleko od Evrope i Svijete.
Ali imamo i razloga:
Koliko u svim drzavama EX YU imas ljudi koji su u mogucnosti da se 100% posvete tom nacinu lova!
Ipak je svima nama na prvom mjestu da obezbjedimo porodicu,a da mi to uradili moramo da radimo,a posto kod nas nema nikakvih zakona i svi radimo do iznemoglosti i eventualno dobijemo nedjelju kao slobodan dan.........TO JE PREMALO VRMENA DA BI SE COVIJEK BAVIO SOKOLARENJEN.

dean:
Ima nekaj i u tome. Ptica možda košta kao nečija mjesečna plača! Ali opet gušt se plača i barem smo mi lovci toga svjesni. Možda je lakše za pušku jer je kupiš i ona stoji u ormaru i ne traži jesti, piti i bilo kakav veči nadzor, a ptica i pas traže vrijeme za njih. Treba posložit listu prioriteta.

shaga:
Psu treba posvetiti veliku paznju...........ali to je izdrzivo za onog ko voli.........i koliko god pas trazi paznju moje je misljenje da ptica trazi barem jos 10 puta vise

dean:
Ne znam koliko vremena traži ptica, ali moj pas dobije dnevno od 2-12 sati slobode. Koji puta sat do dva je pušten i kad mu je dosta ode sam u boks. Ko i čovjek, nema svaki dan iste potrebe.
Viktor će nam reč koliko vremena dnevno treba trošit na pticu, ali mislim da se razlikuje vrijeme s obzirom na godišnje doba.

shaga:

--- Citat: dean - 18. 12. 2007. 12:54:24 ---Ne znam koliko vremena traži ptica, ali moj pas dobije dnevno od 2-12 sati slobode. Koji puta sat do dva je pušten i kad mu je dosta ode sam u boks. Ko i čovjek, nema svaki dan iste potrebe.
Viktor će nam reč koliko vremena dnevno treba trošit na pticu, ali mislim da se razlikuje vrijeme s obzirom na godišnje doba.

--- Kraj citata ---
Pusris psa i ides svojim poslom (ne stojis valjda sa njim 2-12 sati) a ptocu svaki put kada bi pustio morao bi da budes sa njom sve dok ne zadovoljis njene potrebe(jos jednom kazem sve je ovo moje misljenje posto stvarno nemam pojima o sokolarenju).
ALI MISLIM DA LOGICNO RAZMISLJAM :-[

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju