Lovstvo > Sokolarenje

Sokolarenje-lov budučnosti

<< < (4/7) > >>

Bobi:
I ja bi s vama  ;)

Viktor:
Welcome  ;D ;D

Jurica:
hvala na pozivu i vidimo se  ;)

dean:
U zadnje vrijeme sam svjedok da sve ceste u lovištu kojim gospodari LU koje sam član su sve opterečenije. Polje u kojem lovimo fazane se smanjuje, ali ne u toj mjeri da nema divljači, več u toj da u dogledno vrijeme nečemo moč lovit sa puškama izmeču kuča i prometnica, a bit će dovoljan broj divljači za sokolarenje.
Zašto se ne povečava broj sokolara u Hr ako ih u svijetu ima jako punoč Da li je moguće da to našim ljudima nije forač Ili se boje nečeg novogč Ili znaju/pretposavljaju/čuli su koliko treba truda a koliko ima ulova. Pretpostavljam da gušt ne računaju.
Meni je, recimo, za sad teško prebacivanje na sokolarenje kad nemam ptičara a on je prva stavka koju treba savršeno odradit ako se želi uspješno sokolarit.
Kako vi drugi razmišljateč

SSG:
Mislim da je za lov pticama grabljivicama potrebno stječi puno znanja, da to zahtjeva značajna financjska sredstva ,mjesto za držanje i čuvanje ptica i maldunčadi,no mečutim malo je ljudi koji su spremni stvarno uči u tako nešto.Pretpostavljam da je to strah od nepoznatog,jer ovdje je ipak riječ o divljim pticama o kojima bi osoba koja se njima bavi trebala sve znati,a za tako nešto teba puno učiti,što nekima predstavlja problem.Tu je dakako i kvalitetan pas ptičar i podrška matičnog LD.(npr.Moj Ld nije htio omogučiti Jurici i ostalim lovcima lukom da love na našem terenu,jer su konzervativni,i vjerojatno postoji nerazumjevanje i strah od novog).Bez toga,teško netko može postati dobar sokolar(čast izuzecima poput našeg Viktora) :(

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju