Lovstvo > Sokolarenje
Sokolarenje-lov budučnosti
Viktor:
--- Citat: Jurica - 12. 07. 2007. 09:16:24 ---za 300 kom ne idi nikako ispod 600m2. idealno bi bilo 900m2 ali... ma ,pricat cemo oko svega ;)
--- Kraj citata ---
Nikako ispod 900m2 ne bi išao, računam 3m2 po fazani šta bi bili optimalni uvijeti.
No o tome čemo se sigurno čuti!
Pozdrav Viktor
Viktor:
--- Citat: dean - 12. 07. 2007. 10:39:35 ---Viktore kolika površina je vama dovoljna za gajenje i lov divljačič Uzevši u obzir da vam treba puno divljači zbog velikog broja pokušaja. Te da li je država spremna ili več nekom je dala malo lovišteč Vama je možda dosta 200 ha, jer na toj površini možda može biti 200 fazana (ovisi o bonitetu), pogotovo ako ga ispuštate.
--- Kraj citata ---
Ma na 100ha več možeš izvrsno sokolarit. Ja imam 170ha na korištenje i to je za 3-5 sokolara ako se dogovore ok. Naravno ovo se prvenstveno odnosi na ono poglavlje u mojo knjizi Teren, iskustvo i vrsta divljači po čemu češ vidjeti i koja ptica odgovara za teren i divljač koju imaš.
Fazan može biti koliko hočeš, o tome ću vam ispričat kada napravim još neka istraživanja a o bonitetu imam isto neke novosti. Kada pogledaš količine fazan koje se ispuštaju vani i kod nas ovo kod nas je smiješno. Uz metode koje se več XXXXXXXX godina koriste vani može bit više nego dovoljno barem fazanske divljači za sve.
O nekim detaljima kad se vratim u ponedjeljak iz Velike Britanije ;) ;)
Pozdrav Viktor
P.S. Doči čete ti i Jurica ove sezone do mene da vidite neke stvari ako bude sve po planu.
dean:
Hvala na pozivu i to se podrazumijeva. Da vas troje (tebe, psa i pticu) vidimo na djelu, sad će skoro prepelice da ne čakamo fazane.
Viktor:
--- Citat: dean - 12. 07. 2007. 11:13:47 ---sad će skoro prepelice da ne čakamo fazane.
--- Kraj citata ---
Upravo tako ;) ;) ;D ;D
dean:
Ja danas idem na more, ali kad se vratim te zovem, pa se skupimo, napraviš malu demonstraciju, poslikamo se. Ma nebo je granica!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju