Divljač > Stručna općenita pitanja
Problem Mungosa u RH
evaeva:
--- Citat: Fiki - 04. 02. 2011. 21:52:45 ---Imaju neki poticaj za lov mungosa, čitao sam kad sam ovaj seminar piso...Love ih svakako, al teško to mogu suzbit....
--- Kraj citata ---
Takav problem smanjenja neke životinjske vrste u ovom slučaju mungosa ne rješava se preko noći, učestalijim lovovima i većom zanimacijom kroz dvije ili tri godine rezultati bi već bili vidljivi. Npr. navest ću slučaj suzbijanja bjesnoće, ukoliko se bjesnoća pojavi na nekom teritoriju potrebno je par godina za prevenciju i suzbijanje ali na kraju krajeva uvijek su rezultati pozitivni.
Fiki:
Da, najveći je problem nezainteresiranost za lov mungosa...
zmajcom:
ja sam 3 puta tjedno na korčuli (poslom) i mogu reći da mungosa ima ko mrava,čak možda i više. d1 ima ih i na pelješcu al malo,tamo ima drugi problem koji se zove čagalj masu ih je a već su prešli i dalje.koliko znam munose uopće(ili vrlo malo)love,nevjerovatna životinja al veeeeeliki štetočina >:( ,taj nema šta neće pojest.al valjda će se i tom zlu jednom stat na rep dois.
Nosler:
Ne mogu vjerovati da ih ne love. Vrlo je zanimljivo! d4
A ja bas volim te kune....samo da mi ih se docepati sa terijerkom. happi
zmajcom:
prijo da ti budem iskren mislim da im terijer teško može išta,po onom što sam vidio iznenadio sam se na njihovu okretnost,brzinu ali i žestinu...i ja sam predložio terijera sor al ...nije to to!?jedino zamke(pojedinci koriste mišolovke i to učinkovito)mogu nešto pomoć...al malo je zamki a mungos je veeeeliki problem ččč
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju