Divljač > Stručna općenita pitanja

Ris i njegova zaštita-Projekt DinaRis

<< < (11/14) > >>

dean:
Ima dana! Ja ako nađem koji trag, slikam ga i kačim na forum!

fazan:
Samo kao podsjetnik da je u Kočevski rog reintroduciran karpatski ris , koji je veči i teži od naših autohtonih koji su istrebljeni 1917.

medo:
Mislim da je precesta ljudska aktivnost uzrog "nestanka" risa na nekom podrucju. Zaparvo cini mi se da se radi o povlacenju gdje ima vise mira itd. Mozda je to razlog zasto se cini da je risa manje. Isto tako koncentracija jedinki se mijenja i prostor na kojem obitava je sve siri,a koncentracija na jedinicu povrsine manja. Hm.. moje teoretiziranje m1

dean:
Nema plijena za njega. Zato ga ima u GK a ne u Lici! Bonitetni razred je drukčiji za sve papkare! A ima mira na obje lokacije.

FALCON:

--- Citat: fazan - 02. 12. 2008. 11:43:44 ---Samo kao podsjetnik da je u Kočevski rog reintroduciran karpatski ris , koji je veči i teži od naših autohtonih koji su istrebljeni 1917.

--- Kraj citata ---

Da, to je "problem"....
Po nekim saznanjima koje imam kod nas jos uvek ima balkanskog , u nekim vrletima, ali je brojno stanje jako malo. Poznata je i lokacija ali bez ozbiljnog rada na terenu nemamo nista pouzdano, osim Projekta "rekla-kazala". sor
Nadam se samo da ce i to malo opstati!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju